Eerste elftal

Uitblinker Rots zeer zelfkritisch: "Dat was écht heel erg slecht"

Uitblinker Rots zeer zelfkritisch: "Dat was écht heel erg slecht"

Daan Rots was één van de uitblinkers bij FC Twente in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De rechtsbuiten was direct betrokken bij twee van de drie goals. Hij gaf de assist op de 1-0 van Van Wolfswinkel en scoorde twee minuten later zelf de 0-2. Toch stond de man uit Groenlo niet helemaal tevreden voor de camera.

"Het enige dat ik dacht, is dat we hier drie punten mee hadden moeten nemen. Ik vond ons best comfortabel aan de bal en veruit de bovenliggende partij. Maar ze komen drie keer voor de goal en drie keer scoren ze. Kjolo raakt net die bal aan bij die eerste goal van hen. Dat is een beetje pech." Jouw goal was geen pech of geluk. "Nee", erkent Rots. "Ik train vaak op de lange hoek omdat ik de korte hoek wel goed heb. Deze zat er mooi in. Binnenkant paal en de keeper kon er niet bij. Toen dacht ik: we zitten op rozen. Maar daarna gaven we snel de eerste weg. Dat was niet goed."

Vlak voor rust, bij een 2-3 stand, had Rots Steijn in scoringspositie kunnen zetten. Wat gebeurde daar? "Dat was gewoon slecht. Dat was écht heel slecht. Bochniewicz neemt de bal slecht aan en ik dacht de bal te kunnen chippen. Maar als ik iets rustiger blijf, dan geef ik de bal gewoon mee aan Sem die dan één op één kan lopen. Dat was gewoon slecht."

Aan het begin van het seizoen stond de druk er vol op bij Rots. Hij moest Cerny even doen vergeten en kreeg daarbij niet de gewenste steun van een deel van de Twente-supporters. Inmiddels heeft hij hen de mond gesnoerd met vijf goals en acht assists. Rots geniet dan ook met volle teugen. "Ik vind het een heel lekker seizoen. Ik krijg veel vertrouwen en ik vind dat we bij vlagen heel goed voetbal laten zien. We spelen best goed, dus dat voelt top."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties