Eerste elftal

Zwaar gefrustreerde Ünüvar haalt uit naar eigen ploeg

FC Twente heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Vooraf zal een deel van de supporters getekend hebben voor een punt, maar na het zien van de wedstrijd nam de frustratie de overhand. FC Twente verspeelde met elf tegen tien een 1-0 voorsprong, kwam zelfs op achterstand en mocht uiteindelijk blij zijn met een puntje.

"Je mag blij zijn met een punt, terwijl je twee punten weggooit", is de eerste reactie van de zwaar gefrustreerde Naci Ünüvar, de man die in de blessuretijd de gelijkmaker scoorde namens FC Twente. De huurling van Ajax mocht in de tweede helft invallen en werkte de voorzet van de andere invaller Mitchell van Bergen in het doel. Hoewel er door zijn goal een nederlaag werd voorkomen, is de eindconclusie van Ünüvar over de wedstrijd keihard.

"Als je kijkt hoe we hebben gespeeld, dan kan ik niet blij zijn. Het is schandalig hoe wij met zoveel kwaliteit voor de dag zijn gekomen. Het maakt niet uit hoe die twee treffers van Sparta (twee strafschoppen, red.) tot stand kwamen. Je gaat de rust in met 1-0 en een man meer. Dan bespreek je iets in de rust en na tien minuten sta je 2-1 achter. Schandalig." En hoe nu verder? Donderdag wacht de loodzware uitwedstrijd in de KNVB-beker tegen PSV. "We moeten dit eerst goed bespreken, want dit kan niet", besluit Ünüvar het gesprek met Leon ten Voorde van de Tubantia.

Opinie: Wat moet er volgens jou veranderen binnen de ploeg na vijf keer puntverlies in acht wedstrijden?