FC Twente geeft voorsprong in slotfase weg tegen AZ

In het kader van de 32ste speelronde werkten AZ en FC Twente vanavond een ontmoeting af, met als inzet plek 6 van de eredivisie. De club uit de Zaanstreek speelt volgende week zondag de bekerfinale tegen Vitesse. Een gegeven dat FC Twente niet slecht uitkomt, zou je op voorhand denken. Toch was het AZ dat in eigen huis zegevierde en zich steviger op de 6de plek nestelde.

De Alkmaarders begonnen fel en zetten FC Twente meteen onder druk. Later boden de Enschedeërs wat meer weerstand, onder leiding van de altijd stabiele Kamohelo Mokotjo. Toch werd er niet gescoord in de eerste helft en gingen beide ploegen met 0-0 rusten.

[google]Tijdens de tweede helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en was het spelbeeld niet heel variërend van de eerste helft. Toen was er in de 65ste minuut Klich die een schitterende afleverde. De bal ging via het hoofd van Andersen het doel in 0-1. In de 81ste minuut was het Bijen die middels een eigen doelpunt de stand weer gelijk trok.

Vijf minuten na de 1-1 was het Andersen die zijn tweede geel van de westrijd pakte en dus het veld mocht ruimen. In de 92ste minuut was het Friday die de wedstrijd besliste: 2-1.