Børven uitgespeeld bij FC Twente. Spits teruggezet naar het tweede.

De rol van Torgeir Børven lijkt definitief uitgespeeld bij FC Twente. De Noorse spits die in januari van 2014 als groot talent naar Enschede werd gehaald zal niet mee afreizen naar Spanje voor het trainingskamp en is door Hake teruggezet naar het tweede elftal. Eerder deze week kreeg ook Kyle Ebecilio te horen dat er voor hem geen toekomst meer is bij FC Twente. De middenvelder werd eveneens teruggezet naar het tweede en op de transferlijst gezet. [google]

Het afgelopen half jaar werd Børven nog uitgeleend aan SK Brann om hier weer speelminuten op te doen. Helaas verliep het Noorse avontuur anders dan verwacht. De inmiddels 25-jarige spits kwam tot slechts vier optredens waarin hij één keer trefzeker was. Even leek het erop dat de trainer van SK Brann met hem door wilde, maar tot een definitieve overgang kam het vooralsnog niet.

Het contract van Børven loopt komende zomer af, maar FC Twente zal een eerder vertrek zeker niet in de weg staan. Børven speelde 39 eredivisieduels voor de Tukkers. Hierin scoorde hij vier keer en gaf hij één assist. Zijn meest memorable doelpunt maakte hij op 21 december 2014 in de thuiswedstrijd tegen Willem II. In de vierde minuut van de blessuretijd scoorde hij de winnende 3-2. Twee minuten daarvoor scoorde Bjelland, ook al in de blessuretijd, de gelijkmaker.