FC Twente boekt magere oefenzege tegen Gemeentelijk Regioteam Tubbergen

Zaterdagmiddag speelde FC Twente haar eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In Fleringen won de ploeg van trainer Gonzalo García García met 0-3 van Gemeentelijk Regioteam Tubbergen.

Het Gemeentelijk Regioteam Tubbergen wordt gevormd door spelers van negen verschillende clubs uit de Gemeente Tbbergen. Te weten TVC'28, Stevo, De Tukkers MVV'29, SV Vasse, VV Reuteum, vv Manderveen, VC Fleringen en VV Langeveen.

De Enschedeërs hadden het lange tijd lastig tegen de amateurs, die gedurende het eerste half uur zelfs de beste kansen kreeg. Toch was het FC Twente dat na 36 minuten de score wist te openen. Op aangeven van Tom Boere tikte Javier Espinosa de 0-1 tegen de touwen.

Kort daarna wist FC Twente de score zelfs te verdubbelen. Jeugdexponent Ryan Trotman werkte in de 39ste minuut de 0-2 binnen. Dit was tevens de ruststand.

In Fleringen was het snikheet en veel doelpunten vielen er dan ook niet meer. Pas in de 79ste minuut konden de aanwezige toeschouwers weer een treffer verwelkomen. Ramiz Zerrouki schoot de 0-3 tegen de touwen. Dit was tevens de eindstand.

Aanstaande vrijdag speelt FC Twente haar tweede oefenduel. Dan treft de ploeg van trainer García García in De Lutte het Al Wahda FC van de Nederlander Maurice Steijn.

[google][app]

Regioteam Gemeente Tubbergen - FC Twente 0-3 (0-2)

Scoreverloop
36' Espinosa 0-1
39' Trotman 0-2
79' Zerrouki 0-3

Opstelling 1e helft: Brondeel, Verhaegh, Bijen, Schenk, Pleguezuelo, Bosch, Roemeratoe, Selahi, Espinosa, Boere, Trotman

Opstelling 2e helft: De Lange, Van der Lely, Bijen, Schenk, Terziqi, Selahi, Espinosa, Van der Heyden, Bosch, Boere, Van Leeuwen.

Opstelling 2e helft na 60 minuten: De Lange, Van der Lely, Hilgers, Staring, Terziqi (75' Oosterwolde), Van der Heyden, Zerrouki, Wieffer, Van Leeuwen, Witbreuk, Agca.