Nagenieten: Herbeleef het knotsgekke spektakelstuk tegen Ajax

FC Twente speelde afgelopen zaterdag met 3-3 gelijk tegen Ajax. De club uit Enschede kende een lastige eerste helft, maar kwam in de tweede helft ijzersterk terug.

Voorafgaand aan het duel werden er twee herdenkingsmomenten gehouden ter nagedachtenis aan de onlangs overleden Dik Wessels en Bram Kemper. Na het fluitsignaal was de eerste grote kans voor FC Twente. Middenvelder Michael Liendl kreeg in het Ajax strafschopgebied een vrije schiet kans, maar wist de bal uiteindelijk niet tussen de palen te krijgen.

Later nam Ajax het initiatief over. In de 35 minuut maakte Stefan Thesker een tackle op Ajax verdediger Joël Veltman. Thesker werd bestraf met een gele kaart, waarna Lasse Schöne vanuit de vrije trap de 1-0 binnenschoot voor de Amsterdammers. Snel daarna beging FC Twente opnieuw een overtreding, ditmaal door Jos Hooiveld, wat hem ook een gele kaart opleverde. Opnieuw schoot Lasse Schöne de vrije trap achter doelman Jorn Brondeel. Hierdoor gingen beide ploegen gingen met 2-0 de rust in.

[google]In de tweede helft schoot FC Twente uit de start blokken. Vanuit een corner wist Stefan Thesker de 2-1 binnen te koppen. Een kwartier later was het opnieuw Stefan Thesker, die ditmaal de aansluiting scoorde. Een prachtig opgezette aanval werd voortreffelijk ingeschoten door de aanvoerder van FC Twente, 2-2.

Toch kwam Ajax later opnieuw op voorsprong, ditmaal door Justin Kluivert. De jonge aanvaller haalde in het zestienmetergebied van FC Twente uit, waarna de bal uiteindelijk via een FC Twente been over keeper Brondeel het doel inging, 2-3.

FC Twente bleef tot het laatste moment strijden. In de 88e minuut mocht Michael Liendl aanleggen voor een vrije trap. De bal belandde op het hoofd bij spits Tom Boere die wist te scoren. Hij bracht FC Twente opnieuw op gelijke hoogte met de Amsterdammers. Het duel eindigde hiermee in 3-3.