Oefenmeester tevreden: ''We moesten de wedstrijd op basis van mentaliteit winnen''

De vrouwen van FC Twente draaien al jarenlang mee in de absolute top van het Nederlandse vrouwenvoetbal. Ook in Europa doen de vrouwen uit Enschede het erg goed. Afgelopen vrijdagavond wisten de vrouwen ook op bezoek in Heerenveen te winnen.

De overwinning voor de FC Twente vrouwen werd pas laat in de wedstrijd veilig gesteld. De vrouwen van Heerenveen kwamen na een halfuur spelen op 1-0 door een doelpunt van Dorien Zeilstra. Jill Roord tekende de 1-1 voor FC Twente aan, en in de 88e minuut kregen de Tukkers een strafschop die werd benut door Ellen Jansen. In de absolute blessuretijd maakte Lineth Beerensteyn aan alle twijfel een einde door voor de 1-3 te zorgen.

[google]Trainer Tommy Stroot zei na afloop in gesprek met Voetbal Centraal dat het logisch was dat zijn ploeg het na de interlandperiode zwaar had. "We hebben na de wedstrijden maar één keer met zijn allen kunnen trainen. We moesten het duel met Heerenveen op mentaliteit zien te winnen. Als alles mee zou zitten, zouden we zes keer scoren, maar dat was nu niet het geval. Ik ben vooral blij dat we gewonnen hebben."

Over de strafschop kon de oefenmeester van de FC Twente vrouwen niet veel zinnigs zeggen. ''Ik stond op een relatief grote afstand en kon het niet goed zien. Maar als je zo laat in de wedstrijd nog de drie punten veilig kan stellen, heb je hoe dan ook geluk gehad'' sluit de oefenmeester af.