FC Twente zakt naar twaalfde plek na thuiszege FC Groningen

FC Twente ging zaterdagavond met 0-1 onderuit tegen Willem II. Doordat FC Groningen zondagmiddag in eigen huis van Sparta Rotterdam wist te winnen, zakken de Tukkers naar de twaalfde plek in de eredivisie.

Beide clubs leken in Groningen genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, maar in de 85ste minuut kwam de thuisploeg via Kaj Sierhuis op 1-0. In de blessuretijd kreeg Sparta-doelman Tim Coremans een rode kaart na een belachelijke kopstoot tegen diezelfde Sierhuis. Eveneens ging de bal op de stip en bepaalde Charlison Benschop de eindstand op 2-0.

In tien wedstrijden wist FC Twente twaalf punten te verzamelen. Vrijdagavond neemt de ploeg van trainer Gonzalo García het in eigen huis op tegen FC Emmen, dat momenteel de veertiende plek bezet. De wedstrijd wordt om 20:00 uur afgetrapt in de Grolsch Veste.