Connect with us

Columns

Het Orakel uit Groenlo

Published

on

leon-ten-voorde-pusic-garcia-garcia
Foto: Pro Shots

Vak P Originals heeft vandaag z'n onvrede geuit over de werkwijze van clubwatcher Leon ten Voorde. Dit deed het middels een schrijven op de eigen Facebook pagina. Ten Voorde wordt onder andere verweten gekleurd te zijn en te schrijven vanuit kamp Fred Rutten. De journalist heeft ondertussen de aanval ingezet op Van der Kraan die in de ogen van de clubwatcher weinig tot niets goed kan doen. Ook worden er in het stuk enkele details besproken over Van Leeuwen die niet eerder naar buiten zijn gekomen. Hieronder het volledige bericht van Vak P Originals.

De laatste weken laat Leon ten Voorde blijken tot welke kleur hij behoort. Iets wat zijn vriend Fred Rutten tot nu toe niet heeft gedaan. Sinds de zogenaamde terugkeer van Fred Rutten als adviseur steunt Leon hem heel veelal via tweets. Leon valt de mensen aan die over de jeugdopleiding gaan, blijkbaar heeft Fred daar geen invloed op. Leon hij vindt er iets van als er spandoeken met een verwijzing naar Fred verschijnen. Dat mag dan niet oh oh oh. En de laatste weken is algemeen directeur Paul van de Kraan aan de beurt bij de alleswetende Leon. Leon en Fred denken nog steeds dat supporters gek zijn en dat zij beiden de supporters kunnen bespelen. Maar het overgrote gedeelte van de jarenlange trouwe supporters weten allang wie Leon is.

Als je namelijk al zolang op dezelfde plek werkt en niet gevraagd wordt door landelijke tijdschriften of sportprogramma’s om bij hen in dienst te treden, ja welk perspectief heb je dan nog? Dan ga je maar proberen een soort van Orakel te worden binnen alle beperkingen die je hebt. Leon is daarom ook zuur geworden. Vorige jaar probeerde hij nog iets te vinden van het zingen van “You’ll never walk alone” en dat dat niet meer kan bij FC Twente. Wie is hij om daar wat van te vinden? Hij moet verslag doen van de wedstrijd en dat is al bijzonder, want deze schrijfmachine hooligan heeft zelf niet eens op een fatsoenlijk niveau gevoetbald. Dat geeft ook gelijk aan dat iedereen “verstand “ van voetbal heeft. Soms lees je ook wat Leon vindt van de bedrijfsvoering bij FC Twente. Dat komt dan van iemand zonder enige kennis van een bedrijf leiden of die ooit de eindverantwoordelijkheid heeft gehad. Lekker makkelijk schrijven, maar ga het eens doen! Maar Leon blijft liever mensen de maat nemen vanuit zijn bureaustoel die hij vult met zijn redelijk naar obesitas neigende lichaam (in strakke T-shirts zie je zelfs dat hij cupmaat AA heeft). Wellicht dat hij daarom een duo vormt met Fardau Wagenaar, ook gezegend met een pondje te veel zullen we maar zeggen. De dame in kwestie is van hetzelfde niveau als Leon. Misschien dat ze daarom in het verleden warme gevoelens voor elkaar koesterden terwijl ze ook nog in andere relaties zaten.

De steun van Leon aan Fred is niet overigens niet nieuw. Fred is namelijk van de controle en als je controle wilt over jouw functioneren en beeldvorming, dan moet je ook de media controleren. Dat heeft Fred destijds al goed gezien. Kim-Yung UN en Donald Trump doen dat tegenwoordig ook heel goed. Fred palmde Leon in en die voelde zich daarna belangrijk. Fred liet Leon dus dingen schrijven die hij belangrijk vond. En Leon? Die schreef de zaken altijd in het voordeel van Fred. Zo ging Fred als een dief in de nacht naar Schalke en liet FC Twente in de steek. En wat deed Leon? Die schreef een prachtig stuk over Fred en zijn overgang naar Schalke. Toen Fred bij Schalke mislukte en de overgang naar PSV maakte, en daar werd verenigd met Erik ten Hag, schreef Leon bij de eerstvolgende confrontatie tussen FC Twente en PSV twee pagina’s vol Erik ten Hag en Fred Rutten. En geen enkel regeltje over FC Twente. Want ja, Erik is ook een maatje van Leon. En zo krijgen we een aardig beeld van het kliekje dat op de achtergrond bij FC Twente aan de touwtjes probeert te trekken. Fred Rutten adviseerde FC Twente tweemaal om Ted in dienst te nemen, Evert Bleuming behoort ook tot het groepje en dus het Orakel uit Groenlo.

Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn in dat groepje. Afgelopen najaar is, volgens zeggen, mondeling het contract opgezegd met Ted van Leeuwen. Ted wilde hierop gelijk stoppen. Fred heeft hem daarvan weerhouden om tijdens het seizoen te stoppen. Evert Bleuming is hoofdscout, maar hij en Ted konden het totaal niet met elkaar vinden. Leon weet dit alles, maar schreef er geen regel over. Misschien ziet hij kansen om bij FC Twente perschef te worden als Fred Rutten het voor het zeggen krijgt. Dan krijgt hij net zo een rol als Richard Peters onder Joop Munsterman: Alles schrijven en zeggen wat de baas je opdraagt. Diesel of benzine is wat anders dan technisch beleid kunnen bepalen bij een voetbalclub. Nu met het gedwongen vertrek laat Leon wederom zien aan welke kant hij staat. Hij neemt het op voor Evert, want ja geen betere informant als Evert. Evert hing na thuiswedstrijden liever rond in de perskamer dan in het spelershome. Tja, want waarom zou je ook in het spelershome met spelers, scouts en zaakwaarnemers in gesprek gaan, als je jezelf veel meer gewaardeerd voelt als je info verstrekt aan het clubje Ten Voorde, Wagenaar en Wekking van de VI. Lekker overal tegenaan trappen binnen de club en dat delen met de pers dat was zijn rol. En daar voelde infiltrant Kammetje zich prettig bij.

Voor Leon beginnen zijn bronnen binnen FC Twente op te drogen. Evert Bleuming is ontslagen en niet alleen op basis van economische redenen, maar ook omdat hij zijn werk niet goed uitvoerde. Fred Rutten wordt al tijden niet meer uitgenodigd bij de RvC en met zijn adviezen is ook niets gedaan. Dus die bron verliest Leon ook. Maar laten we er vooral niet rouwig om zijn: Fred Rutten heeft alleen maar bij FC Twente de beker gewonnen in 2001 (en daar zijn we dankbaar voor) maar daarna is hij meer nergens succesvol geweest en overal weggestuurd, ontslagen, op non-actief gesteld of er zelf gestopt met trammelant.

Wellicht is het tijd voor Leon ook om wat anders te gaan doen. De supporters zijn het gezeik en de partijdigheid van hem ook wel meer dan zat. Mevrouw Riemsma het is tijd dat u ook gaat door selecteren op de sportredactie.

Vak P Originals

5 Comments

5 Comments

 1. Gerrit

  27 juni 2020 at 19:21

  Wat een geweldig stuk van jullie. 100% de volledege waarheid.
  Deze man heeft genoeg kapot gemaakt

 2. MAT

  24 juni 2020 at 17:29

  Damn. Goed geschreven.

 3. Tukkerpower

  24 juni 2020 at 15:49

  Mooi stuk, van der Kraan is goed bezig met al die intriganten aan de kant te zetten.
  Ook Kammetje Bleumink behoorde blijkbaar tot die kliek. Over Rutten heb ik al heel lang mijn twijfels, in feite geen poot uitgestoken voor de club waar hij alles aan te danken heeft en dan mooi op de achtergrond via die kwal van ten Voorde proberen de zaken naar zijn hand te zetten.
  Schone lei maken van der Kraan, trap die ten Voorde van de tribune zodat we met een positieve blik het nieuwe Twente kunnen opbouwen en terug te brengen naar waar we horen.

  • H

   24 juni 2020 at 19:09

   Super goed geschreven.
   Er kan inderdaad geen positief woord uitkomen bij die Leon over onze trots.
   Compleet negeren die man.

 4. twente forever

  24 juni 2020 at 15:33

  Een top stuk !Petje af voor Vak Originals ! Laten we met elkaar een front vormen tegen die zelfbenoemde clubwatcher (ik zeg het ala Derksen clubverkrachter!
  Dit heerschap moet afgeserveerd worden ,wie help ermee ?WIJ TEGEN LEONIE !

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertisement

Laatste Nieuws

jan-streuer-veld-grolsch-veste-2020-aanstelling jan-streuer-veld-grolsch-veste-2020-aanstelling
Eerste elftal43 minuten ago

Streuer maakt uitzondering voor FC Twente: “Dat heeft absoluut een rol gespeeld”

Jan Streuer werd deze zomer aangesteld als de opvolger van Ted van Leeuwen als technisch directeur. Een baan die hij...

var-scheidsrechter-grolsch-veste-fc-twente-psv-2019 var-scheidsrechter-grolsch-veste-fc-twente-psv-2019
Columns3 uur ago

“Het voetbal is gekaapt door de mierenwippers en de kommaneukers”

Sjoer Mossou heeft geen goed woord over voor de VAR. De supporters van NAC en journalist van het Algemeen Dagblad...

robin-propper-heracles-almelo robin-propper-heracles-almelo
Eerste elftal4 uur ago

Pröpper ziet FC Twente niet zitten: “Lijkt me geen goed idee”

Robin Pröpper verdedigt inmiddels alweer vier jaar de clubkleuren van Heracles Almelo. Hij kwam destijds transfervrij over van De Graafschap...

grolsch-veste-schuin-voor-augustus-2020 grolsch-veste-schuin-voor-augustus-2020
Eerste elftal4 uur ago

Bakermat neemt clip op in de Grolsch Veste met Zerrouki en Van Leeuwen

De Nederlandse DJ en muziekproducent Bakermat heeft de eer dat zijn track Baianá te horen zal in FIFA 21. Om...

lamprou-bijl-fc-twente-emmen-2020-2021-voorbereiding lamprou-bijl-fc-twente-emmen-2020-2021-voorbereiding
Eerste elftal8 uur ago

Emmen-back: “FC Twente gaat dit weekend de tien punten niet halen”

Aanstaande zaterdag speelt FC Twente opnieuw een thuiswedstrijd. Deze keer is FC Emmen de tegenstander. Beide ploegen troffen elkaar ook...

javier-espinosa-middenvelder-fc-twente-2019-2020 javier-espinosa-middenvelder-fc-twente-2019-2020
FC Twente Nieuws11 uur ago

Espinosa heeft moeite met vinden nieuwe club: “Vreemde markt door corona”

Javier Espinosa is één van de vele spelers die FC Twente afgelopen zomer verliet. Hij mocht wel blijven, maar tegen...

johan-derksen-tafelheer-veronica-inside-mei-2020 johan-derksen-tafelheer-veronica-inside-mei-2020
Eerste elftal1 dag ago

Derksen stopt na jaren met kleineren van Drommel

Joël Drommel was de afgelopen jaren geregeld het mikpunt van Johan Derksen. De tafelheer van Veronica Inside stelt zijn mening...

wout-brama-aanvoerder-fc-twente-retro-shirt-2020 wout-brama-aanvoerder-fc-twente-retro-shirt-2020
Eerste elftal1 dag ago

Complimenten voor Brama: “Meest slimme speler die bij FC Twente rondloopt”

Tegen FC Groningen nam Wout Brama zijn plek weer in op het middenveld. De aanvoerder was de week ervoor afwezig...

supporters-vak-p-corona-tribune-spandoek supporters-vak-p-corona-tribune-spandoek
Eerste elftal1 dag ago

Kaartverkoop blok 2 en blok 3 voorlopig uitgesteld door FC Twente

Door het besluit van het kabinet om de stadions voorlopig te sluiten heeft FC Twente besloten om de 'kaartverkoop' voor...

grolsch-veste-corona-indeling-supporters-stadion. grolsch-veste-corona-indeling-supporters-stadion.
Eerste elftal1 dag ago

Wie mogen zaterdag wél aanwezig zijn in de Grolsch Veste?

Aanstaande zaterdag zal er geen publiek aanwezig zijn in de Grolsch Veste tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Het kabinet...

Advertisement