Volg ons op Social Media

Columns

Het Orakel uit Groenlo

Gepubliceerd

op

leon-ten-voorde-pusic-garcia-garcia
Foto: Pro Shots

Vak P Originals heeft vandaag z'n onvrede geuit over de werkwijze van clubwatcher Leon ten Voorde. Dit deed het middels een schrijven op de eigen Facebook pagina. Ten Voorde wordt onder andere verweten gekleurd te zijn en te schrijven vanuit kamp Fred Rutten. De journalist heeft ondertussen de aanval ingezet op Van der Kraan die in de ogen van de clubwatcher weinig tot niets goed kan doen. Ook worden er in het stuk enkele details besproken over Van Leeuwen die niet eerder naar buiten zijn gekomen. Hieronder het volledige bericht van Vak P Originals.

De laatste weken laat Leon ten Voorde blijken tot welke kleur hij behoort. Iets wat zijn vriend Fred Rutten tot nu toe niet heeft gedaan. Sinds de zogenaamde terugkeer van Fred Rutten als adviseur steunt Leon hem heel veelal via tweets. Leon valt de mensen aan die over de jeugdopleiding gaan, blijkbaar heeft Fred daar geen invloed op. Leon hij vindt er iets van als er spandoeken met een verwijzing naar Fred verschijnen. Dat mag dan niet oh oh oh. En de laatste weken is algemeen directeur Paul van de Kraan aan de beurt bij de alleswetende Leon. Leon en Fred denken nog steeds dat supporters gek zijn en dat zij beiden de supporters kunnen bespelen. Maar het overgrote gedeelte van de jarenlange trouwe supporters weten allang wie Leon is.

Als je namelijk al zolang op dezelfde plek werkt en niet gevraagd wordt door landelijke tijdschriften of sportprogramma’s om bij hen in dienst te treden, ja welk perspectief heb je dan nog? Dan ga je maar proberen een soort van Orakel te worden binnen alle beperkingen die je hebt. Leon is daarom ook zuur geworden. Vorige jaar probeerde hij nog iets te vinden van het zingen van “You’ll never walk alone” en dat dat niet meer kan bij FC Twente. Wie is hij om daar wat van te vinden? Hij moet verslag doen van de wedstrijd en dat is al bijzonder, want deze schrijfmachine hooligan heeft zelf niet eens op een fatsoenlijk niveau gevoetbald. Dat geeft ook gelijk aan dat iedereen “verstand “ van voetbal heeft. Soms lees je ook wat Leon vindt van de bedrijfsvoering bij FC Twente. Dat komt dan van iemand zonder enige kennis van een bedrijf leiden of die ooit de eindverantwoordelijkheid heeft gehad. Lekker makkelijk schrijven, maar ga het eens doen! Maar Leon blijft liever mensen de maat nemen vanuit zijn bureaustoel die hij vult met zijn redelijk naar obesitas neigende lichaam (in strakke T-shirts zie je zelfs dat hij cupmaat AA heeft). Wellicht dat hij daarom een duo vormt met Fardau Wagenaar, ook gezegend met een pondje te veel zullen we maar zeggen. De dame in kwestie is van hetzelfde niveau als Leon. Misschien dat ze daarom in het verleden warme gevoelens voor elkaar koesterden terwijl ze ook nog in andere relaties zaten.

De steun van Leon aan Fred is niet overigens niet nieuw. Fred is namelijk van de controle en als je controle wilt over jouw functioneren en beeldvorming, dan moet je ook de media controleren. Dat heeft Fred destijds al goed gezien. Kim-Yung UN en Donald Trump doen dat tegenwoordig ook heel goed. Fred palmde Leon in en die voelde zich daarna belangrijk. Fred liet Leon dus dingen schrijven die hij belangrijk vond. En Leon? Die schreef de zaken altijd in het voordeel van Fred. Zo ging Fred als een dief in de nacht naar Schalke en liet FC Twente in de steek. En wat deed Leon? Die schreef een prachtig stuk over Fred en zijn overgang naar Schalke. Toen Fred bij Schalke mislukte en de overgang naar PSV maakte, en daar werd verenigd met Erik ten Hag, schreef Leon bij de eerstvolgende confrontatie tussen FC Twente en PSV twee pagina’s vol Erik ten Hag en Fred Rutten. En geen enkel regeltje over FC Twente. Want ja, Erik is ook een maatje van Leon. En zo krijgen we een aardig beeld van het kliekje dat op de achtergrond bij FC Twente aan de touwtjes probeert te trekken. Fred Rutten adviseerde FC Twente tweemaal om Ted in dienst te nemen, Evert Bleuming behoort ook tot het groepje en dus het Orakel uit Groenlo.

Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn in dat groepje. Afgelopen najaar is, volgens zeggen, mondeling het contract opgezegd met Ted van Leeuwen. Ted wilde hierop gelijk stoppen. Fred heeft hem daarvan weerhouden om tijdens het seizoen te stoppen. Evert Bleuming is hoofdscout, maar hij en Ted konden het totaal niet met elkaar vinden. Leon weet dit alles, maar schreef er geen regel over. Misschien ziet hij kansen om bij FC Twente perschef te worden als Fred Rutten het voor het zeggen krijgt. Dan krijgt hij net zo een rol als Richard Peters onder Joop Munsterman: Alles schrijven en zeggen wat de baas je opdraagt. Diesel of benzine is wat anders dan technisch beleid kunnen bepalen bij een voetbalclub. Nu met het gedwongen vertrek laat Leon wederom zien aan welke kant hij staat. Hij neemt het op voor Evert, want ja geen betere informant als Evert. Evert hing na thuiswedstrijden liever rond in de perskamer dan in het spelershome. Tja, want waarom zou je ook in het spelershome met spelers, scouts en zaakwaarnemers in gesprek gaan, als je jezelf veel meer gewaardeerd voelt als je info verstrekt aan het clubje Ten Voorde, Wagenaar en Wekking van de VI. Lekker overal tegenaan trappen binnen de club en dat delen met de pers dat was zijn rol. En daar voelde infiltrant Kammetje zich prettig bij.

Voor Leon beginnen zijn bronnen binnen FC Twente op te drogen. Evert Bleuming is ontslagen en niet alleen op basis van economische redenen, maar ook omdat hij zijn werk niet goed uitvoerde. Fred Rutten wordt al tijden niet meer uitgenodigd bij de RvC en met zijn adviezen is ook niets gedaan. Dus die bron verliest Leon ook. Maar laten we er vooral niet rouwig om zijn: Fred Rutten heeft alleen maar bij FC Twente de beker gewonnen in 2001 (en daar zijn we dankbaar voor) maar daarna is hij meer nergens succesvol geweest en overal weggestuurd, ontslagen, op non-actief gesteld of er zelf gestopt met trammelant.

Wellicht is het tijd voor Leon ook om wat anders te gaan doen. De supporters zijn het gezeik en de partijdigheid van hem ook wel meer dan zat. Mevrouw Riemsma het is tijd dat u ook gaat door selecteren op de sportredactie.

Vak P Originals

5 Reacties

5 Comments

 1. Gerrit

  27 juni 2020 at 19:21

  Wat een geweldig stuk van jullie. 100% de volledege waarheid.
  Deze man heeft genoeg kapot gemaakt

 2. MAT

  24 juni 2020 at 17:29

  Damn. Goed geschreven.

 3. Tukkerpower

  24 juni 2020 at 15:49

  Mooi stuk, van der Kraan is goed bezig met al die intriganten aan de kant te zetten.
  Ook Kammetje Bleumink behoorde blijkbaar tot die kliek. Over Rutten heb ik al heel lang mijn twijfels, in feite geen poot uitgestoken voor de club waar hij alles aan te danken heeft en dan mooi op de achtergrond via die kwal van ten Voorde proberen de zaken naar zijn hand te zetten.
  Schone lei maken van der Kraan, trap die ten Voorde van de tribune zodat we met een positieve blik het nieuwe Twente kunnen opbouwen en terug te brengen naar waar we horen.

  • H

   24 juni 2020 at 19:09

   Super goed geschreven.
   Er kan inderdaad geen positief woord uitkomen bij die Leon over onze trots.
   Compleet negeren die man.

 4. twente forever

  24 juni 2020 at 15:33

  Een top stuk !Petje af voor Vak Originals ! Laten we met elkaar een front vormen tegen die zelfbenoemde clubwatcher (ik zeg het ala Derksen clubverkrachter!
  Dit heerschap moet afgeserveerd worden ,wie help ermee ?WIJ TEGEN LEONIE !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertentie

Laatste Nieuws

Ugur-Zevfi-vlogger-jeugdtrainer-fc-twente-2019 Ugur-Zevfi-vlogger-jeugdtrainer-fc-twente-2019
Eerste elftal28 minuten geleden

Ontslagen jeugdtrainer beticht FC Twente van discriminatie: “Ik weet wat ik zie”

Drie jaar geleden begon Ugur Zevfi als Vlogger zijn eigen Youtubekanaal Oer Voetbal Vlogs. Hij was destijds trainer bij Sportclub...

vaclav-cerny-doelpunt-fc-utrtecht-juichen vaclav-cerny-doelpunt-fc-utrtecht-juichen
Eerste elftal59 minuten geleden

FC Twente wil transfer Cerny vandaag nog afronden

FC Twente hoopt vandaag de komst van Vaclav Cerny af te ronden. De rechtsbuiten staat op dit moment onder contract...

Kyvon-Leidsman-spits-almere-city-fc-2019-2020 Kyvon-Leidsman-spits-almere-city-fc-2019-2020
Eerste elftal1 uur geleden

Transfervrije spits Leidsman duikt op bij FC Twente

Afgelopen woensdag dook de 21-jarige aanvaller Kyvon Leidsman met zijn zaakwaarnemer op bij de Grolsch Veste. De spits is transfervrij...

neres-labyad-cerny-ajax neres-labyad-cerny-ajax
BREAKING11 uur geleden

FC Twente akkoord met twee spelers, medische keuring laatste obstakel

FC Twente hoopt snel de volgende twee spelers te presenteren. Dit gaf technisch directeur Jan Streuer vanavond aan tijdens een...

ron-jans-lachend-trainer ron-jans-lachend-trainer
Eerste elftal15 uur geleden

Lof voor Jans: “Een heel ander iets dan bij de vorige mensen”

Vorige maand werd Jan Streuer gepresenteerd als opvolger van de vertrokken technisch directeur Ted van Leeuwen bij FC Twente. De...

ron-jans-eerste-training-fc-twente-duimpje-hoog ron-jans-eerste-training-fc-twente-duimpje-hoog
Eerste elftal16 uur geleden

Jans duidelijk: “Ik vind Necid een goede spits zonder snelheid”

FC Twente startte maandag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Trainer Ron Jans koos ervoor om een aantal talentvolle...

Eerste elftal16 uur geleden

Douglas doet boekje open: “Een nachtmerrie, alles ging kapot”

Douglas Franco Teixeira begon in de zomer van 2016 aan een nieuw avontuur bij Sporting CP. De voormalig FC Twente-verdediger...

keito-nakamura-godfried-roemeratoe-fc-twente-psv-2019 keito-nakamura-godfried-roemeratoe-fc-twente-psv-2019
Eerste elftal16 uur geleden

‘Jaar van de waarheid’ voor Roemeratoe: “Nu de laatste stap maken”

In de voorbereiding op het afgelopen seizoen sloot Godfried Roemeratoe definitief aan bij de eerste selectie van FC Twente. De...

julio-pleguezuelo-fc-twente-sparta-2019-2020 julio-pleguezuelo-fc-twente-sparta-2019-2020
Eerste elftal17 uur geleden

FOTO’S: Pleguezuelo keert terug op trainingsveld FC Twente

FC Twente startte maandagochtend aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tijdens de eerste training waren Jesse Bosch en Julio...

sander-boschker-thijs-van-leeuwen-twente-lutte-2019 sander-boschker-thijs-van-leeuwen-twente-lutte-2019
Eerste elftal21 uur geleden

Stage bij Heracles voelde vreemd: ‘In een zwart-wit tenue lopen is wel wennen’

Thijs van Leeuwen was één van de Onder 21 spelers die de afgelopen periode mee mocht trainen bij Heracles. FC...

Advertentie