Bernard Parker scoort fraai eigen doelpunt

Wie kent hem nog? Bernard Parker, spits van beroep en Zuid-Afrikaans International. Hij werd in 2009 door Steve McClaren naar Enschede gehaald maar kon hier geen potten breken en vertrok in 2011 naar het Zuid-Afrikaanse Kaizer Chiefs. Hij mocht in totaal 17 keer aantreden voor FC Twente maar wist geen enkele keer te scoren.

Dit laatste deed Parker afgelopen weekend wel. Eén keer op de juiste manier en één keer in eigen doel. Met het tweede doelpunt schakelde hij Zuid Afrika persoonlijk uit in de race om een ticket naar het WK 2014 in Brazilië.

Zelf zette Parker Zuid-Afrika nog op een 1-0 voorsprong maar nog voor rust scoorde koploper van de poule Ethiopië de gelijkmaker. In de 70e minuut sloeg het noodlot toe toen Parker een voorzet op een werkelijk prachtige manier in de kruising kopte. Helaas voor hem in eigen doel met alle gevolgen van dien. Kijk en oordeel zelf (vanaf 37 seconden).