Nieuws

Chileen zakt, overmand door emoties, huilend in elkaar

Chileen zakt, overmand door emoties, huilend in elkaar

De Chileen Kristoffer Serey is bezig aan een tweeweekse trip in Europa. Eén van zijn doelen was een wedstrijd bezoeken van zijn landgenoot Felipe Gutierrez. Serey is supporter van Universidad Católica, de club waar FC Twente hem van overnam medio 2012. “Met Felipe in de ploeg is mijn club kampioen geworden, dus ik wilde hem heel graag nog een keer zien spelen", aldus Serey die zijn droom zaterdag in vervulling zag komen. Echter met een extra tintje.

Toen hij afgelopen zaterdag een kaartje ging kopen bij de Grolsch Veste liep hij bij Vak P enkele FC Twente supporters tegen het lijf. “Jij komt vanavond bij ons op het vak staan, hang je vlag op en beleef met ons de wedstrijd”, was de reactie van de fans. De dag van Serey werd nog mooier dan dat hij op voorhand had verwacht. “Deze supporters zijn geweldig en hebben me meegenomen, de stad laten zien, we hebben de supporterscafés bezocht en ze hebben me alles verteld over FC Twente. Ik heb gemerkt hoe groot deze club is.”

[google]Na de wedstrijd ontmoet hij de man waarvoor hij speciaal naar Nederland is gekomen. Hij krijgt zijn shirt en zakte, overmand door emoties, huilend in elkaar. “Dat ik dit allemaal meemaak kan ik eigenlijk niet geloven. Ik had de wens om Gutiérrez te zien spelen, maar wat mij vandaag allemaal overkomen is, ik had het echt nooit durven dromen. Dit is voor mij een dag die ik nooit zal vergeten.”

Ook Gutierrez is geraakt. “Ik vind het geweldig dat iemand uit Chili speciaal voor mij naar het stadion komt. Dat laat heel goed de passie en beleving van de mensen uit mijn land zien. Net als bij FC Twente had ik ook in Chili een goede band met de fans, maar dat iemand zo ver gaat om mij te zien voetballen beschouw ik als een groot compliment", besluit de aanvoerder op de clubwebsite.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties