Nieuws

Column: Een goed einde

Column: Een goed einde

Terwijl de lichtelijk illegale dame schichtig uit het raampje kijkt van haar lichtelijk illegale massagesalon, glijdt haar iele Thaise handje over de royaal ingeoliede rug van haar klant. “You're very tight Sir! You had a bad year or what?” vraagt de oosterse schone op haar beste Engels. "You have no idea" antwoordt de klant kortaf. Terwijl het meisje van discutabele leeftijd het oude lichaam onder zich nog eens voorziet van een nieuwe lading olie, dalen haar handen via een sproeterig achterwerk af naar de erogene zones van de klant. "Is it something that can be solved with the usual happy ending of this massage?" vraagt de masseuse naar de bekende weg. "Everything can be solved with a good happy ending" antwoordt Steve zuchtend...

En voor het eerst dit seizoen gaf onze afgezwaaide trainer McClaren een zinnig antwoord op een aan hem gestelde vraag. FC Twente mag dit reguliere seizoen vol tegenspoed en ellende namelijk afsluiten tegen het verschrikkelijke PSV Eindhoven. Hoe lekker is dat? Onze mannen wordt de mogelijkheid geboden om zich in een bomvol stadion op te laden voor de play-offs door de zuigertjes uit Eindhoven af te jagen. Een mogelijkheid tot een prachtige voetbalshow in eigen stadion waarin de ploeg die overal naast grijpt totaal kan worden overrompeld. Dit alles met één ultiem hoogtepunt; de verschrikkelijke Mark van Bommel die zondag huilend laat weten dat hij na eenentwintig jaar zijn carrière beëindigt met een verliespartij in Enschede. Dat hij daarmee het langstlevende product is waar Philips op staat, zal hem waarschijnlijk niet eens kunnen opvrolijken. Wat zou het een prachtige opmaat zijn naar de play-offs zijn en wat zou het een fantastische manier zijn voor de spelers om hun trouwe fans te bedanken voor de support gedurende dit zware seizoen.

Protest actie Vak-PHet was namelijk nogal een wilde rit dit jaar. Na de teleurstelling van vorig seizoen werd ons als supporters weer een jaargang vol dieptepunten voorgeschoteld. Het ‘schone laken voetbal’ van McClaren dat niet om aan te zien was. Het bestuur dat zich als een goede boekhouder lange tijd verschuilde achter de relatief goede resultaten. Het grote aantal sterkhouders met langdurige blessures die besmettelijke bleken te zijn. Leroy Fer die aan de belangstelling van Everton uiteindelijk alleen een paar Frequent Flyer Miles overhield. Onze Braziliaanse verdediger die de Nederlandse taal leerde om in een nationaal elftal te komen dat hem uiteindelijk nooit gebruikte. Onze nieuwe Rotterdamse spits die blijkbaar nooit de Nederlandse taal leerde en alleen scoort vanuit posities waarvoor hij níet gekocht is. En zo kan ik nog even doorgaan, maar al deze ellende kunnen we nu even van ons af schudden door één goede, bevredigende laatste wedstrijd tegen de Philips Sport Vereniging en een paar goede potjes in de play-offs.

Een happy end maakt namelijk veel goed zoals iedereen weet. Iedereen heeft waarschijnlijk ooit de film Titanic moeten aanschouwen, en dan is het na twee uur ellende met die verschrikkelijke Leonardo DiCaprio toch fijn om hem op het einde een verschrikkelijke dood te zien sterven. Heerlijk zo’n happy end. We hebben helaas ook allemaal een Champions League vol fantastische ploegen zien eindigen in een volledig Duitse finale. De wetenschap dat dan in ieder geval één Duitse ploeg huilend het veld verlaat, maakt echter alsnog een prachtig eindstuk. Heerlijk zo’n happy end. We zijn ook allemaal jarenlange gekweld door de tenenkrommende nummers van Marco Borsato. Het is dan wel lekker dat de schrijver van al die bagger uiteindelijk met zijn ultieme meesterwerk op het nationale hakblok komt te liggen. Heerlijk zo’n happy end.


Volgend voorjaar zit het genieten bij FC Twente wellicht om andere redenen aan het einde, want dan doen we hopelijk weer mee om de echte prijzen. De eerste tekenen zijn goed; verhuurde talenten worden na veel speeltijd weer teruggehaald, binnen de huidige selectie wordt er waarschijnlijk doorgeselecteerd en op de transfermarkt is de eerste veelbelovende speler reeds aangetrokken. Over niet al te lange tijd zal ook de nieuwe trainer bekend worden gemaakt en kan er worden gewerkt aan de definitieve selectie voor de nieuwe jaargang. Als er aan de organisatie ook nog wat voetbalkennis wordt toegevoegd dan zie ik alles met veel vertrouwen tegemoet.

Nu moet echter eerst nog even het staartje van deze competitie worden voorzien van een happy end. Dus hopelijk gaan we aanstaande zondag en de aankomende play-offs heerlijke wedstrijden aanschouwen vol strijdlust en passie, zoals we dat als supporters graag zien. Voetballen om te winnen en met lekker veel doelpunten. Want zoals Steve altijd tegen zijn Thaise masseuse zegt; “A good happy ending has no clean sheet! "

Hannibal

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties