Nieuws

Douglas droomt van Oranje

Douglas droomt van Oranje

Douglas mag zich sinds vorige week Nederlander noemen. De verdediger van FC Twente hoopt nu zo snel mogelijk in Oranje te staan. “Ik droom van Oranje,” zegt de geboren Braziliaan in een uitgebreid interview in het NUsport-magazine.

Voorlopig zal Douglas nog niet voor het Nederlands elftal uitkomen. Volgens de FIFA- reglementen moet een speler vijf jaar in het land wonen waar hij voor wil spelen. Dat is bij de verdediger van FC Twente niet het geval.

Niet vanzelfsprekend

Ook als de FIFA dispensatie verleent, is een selectie volgens Douglas niet vanzelfsprekend. “Iedereen roept dat ik al zeker ben van mijn plek als ik speelgerechtigd ben. Dat is niet waar.”

“Ik zal goed moeten spelen bij FC Twente om een kans te maken op een selectie. Ik hoop dat het lukt.”

Fantasie

Soms slaat de fantasie van Douglas op hol als hij Oranje ziet spelen. “Dan zie ik mezelf er al tussen staan als de volksliederen gespeeld worden.”

De tekst van het Wilhelmus moet hij nog wel bestuderen, bekent hij. “Ach, het volkslied van Brazilië ken ik ook niet helemaal. En muziek is toch om naar te luisteren?”

NUSport

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties