Nieuws

"Een geweldige speler, maar hij mag alweer verhuurd worden"

"Een geweldige speler, maar hij mag alweer verhuurd worden"

Luuk de Jong, Bryan Ruíz, Nacer Chadli, Eljero Elia en Marko Arnautovic hebben allen gemeen dat ze na hun tijd bij FC Twente allemaal mislukten in het buitenland. Alleen Cheikh Tioté wist door te breken in het buitenland, bij Newcastle United. Luuk de Jong is zelfs twee jaar na dato voor minder dan de helft van het aankoopbedrag verkocht door Borussia Mönchengladbach. Voormalig FC Twente-speler Arnold Bruggink vindt dat het lijstje bizar is.

"Eigenlijk is het een bizar lijstje”, zo vertelt Arnold Bruggink tegen Joost Dijkgraaf van de Twentsche Courant Tubantia. "Je zou denken dat die clubs ook wel eens wat willen verdienen op een spe­ler, zoals FC Twente dat doet. Aan de andere kant: dit hoort ook bij de gekke wereld van het voetbal.”

[google]Vooral in Engeland wordt er met miljoenen gestrooid voor voetballers, zo kocht Liverpool 3,5 jaar geleden Andy Carroll van Newcastle United, maar de spits wist nimmer te overtuigen op Anfield Road. Chadli werd vorig jaar zomer voor circa negen miljoen euro gekocht door de Spurs, maar hij mag alweer worden verhuurd. "Een speler die in Engeland voor minder dan tien miljoen eu­ro wordt gekocht, telt daar niet eens echt mee. Dat vinden ze echt peanuts. Als zo’n aankoop een paar duels niet presteert, zeggen ze: jammer dan, de volgende graag. Kijk maar naar Nacer Chad­li, bij Tottenham Hotspur. Een ge­weldige speler, maar hij mag al­weer verhuurd worden.”

Bruggink denkt te weten waar het probleem ligt

Spelers vanuit de Eredivisie transfereren niet meer naar de Europese top, maar slechts naar de Europese middenmoot. Volgens Bruggink kan dat in combinatie met de transfersom nadelig zijn voor de speler. "Voor Twente, maar eigen­lijk voor de hele eredivisie, geldt dat spelers alleen nog maar ver­trekken naar clubs in de categorie Europese middenmoot. De Vrij naar Lazio, Tadic naar Southamp­ton, noem maar op. Je komt te­recht in een zware competitie, in een team dat vaak niet het beste van het spel heeft. Maar als zo’n nieuwe aanwinst de kleedkamer binnenkomt, is hij wel de grote man die het moet gaat doen. De rest weet ook wat er betaald is. Ik heb het zelf ook meegemaakt, hoor. Spelers kijken elkaar dan aan van: nou, laat jij maar eens even zien wat je kunt."

Doe ook mee aan onze Topcoach competitie 2014-2015

Ook dit seizoen organiseert Twente Insite een Topcoach competitie. Stel met 57 miljoen een elftal samen en speel mee om mooie prijzen! Klik hier om direct naar Topcoach te gaan. Succes!

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties