Nieuws

Eghan: "Belangrijk om ook geestelijk te groeien"

Eghan: "Belangrijk om ook geestelijk te groeien"

[google]Shadrach Eghan was met twee doelpunten de gevierde man bij FC Twente en werd na afloop uitgeroepen tot man van de wedstrijd. De jonge Ghanees is één van de verrassingen van dit seizoen op het middenveld bij de Tukkers. Na afloop verscheen Eghan voor de camera's van FoxSports en de NOS. Hier sprak hij over de wedstrijd en een ander belangrijk onderdeel van zijn leven, het lezen van boeken.

"Het geeft een goed gevoel om deel uit te maken van dit FC Twente. Je hebt kunnen zien dat we heel goed spelen en ik denk dat we de overwinning verdienden. Het belangrijkste voor ons is om dominant te spelen. Dat proberen we en dat gaf ons goede momenten tijdens de wedstrijd. De trainer vertelt ons dat we de bal zoveel mogelijk in eigen bezit moeten hebben en de eerste bal gelijk naar voren te spelen, want we spelen natuurlijk om te scoren."

Terugkijkend naar Heerenveen heeft de groep zich dus goed herpakt tegen FC Groningen. "Ik denk dat elke fout die je maakt je sterker maakt. We leren van onze fouten, hebben eraan gewerkt en kwamen vandaag sterker terug. Dat is heel belangrijk voor ons."

Naast voetbal is het trainen van zijn hersenen zeer belangrijk voor Eghan. "Ik hou ervan om boeken te lezen en mijn hersenen te trainen. Ik luister ook naar motivators, bijvoorbeeld Les Brown. Voor mij is het van belang dat ik ook geestelijk groei. Naast de gewone voetbaltraining is het ook goed om je geest te trainen voor het voetbal."

Nu FC Twente koploper is word er automatisch ook gesproken over een eventueel kampioenschap. Hier wil Eghan nog niet teveel aan denken. "We willen goed voetbal spelen, vechten en winnen. Voor mij is het nog te vroeg om te zeggen dat we kampioen kunnen worden. Ik denk dat we ons nederig op moeten stellen. We beginnen laag en kijken later wel omhoog", sluit Eghan af.
[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties