Nieuws

Excelsior wil winnen en Ruiz toch mee met Costa Rica

Excelsior wil winnen en Ruiz toch mee met Costa Rica

FC Twente gaat zondag 20 Maart 2011 (14.30 uur) op bezoek bij Excelsior en gezien de ranglijst zou het geen probleem op moeten leveren, maar de thuisploeg heeft al vaker bewezen op het eigen Woudestein een sterke tegenstander te zijn. Sander Boschker is weer geselecteerd voor Oranje en Ruiz toch naar Costa Rica. Villarreal-verdediger José Catalá is tevreden over de loting en ziet Villareal wel als favoriet.

Excelsior wil FC Twente verslaan

Twente had het afgelopen speelronde lastig met degradatiekandidaat VVV-Venlo. De donderdag ervoor had de club de thuiswedstrijd tegen Zenit afgewerkt. Tegen VVV werd een achterstand uiteindelijk omgezet naar een 2-1 overwinning, maar het was duidelijk te merken dat de extra wedstrijden die Twente door de Europa League op de kalender heeft staan, zijn tol zouden kunnen eisen.

Nonchalance mag zondag dan ook geen moment in het spel sluipen. Want hoewel Excelsior eigenlijk niet meer om de play-offs om degradatie heen kan, blijft de ploeg vechten om van de zestiende plaats af te komen. Dat Twente het vorige week lastig had tegen VVV, dat zes punten minder dan Excelsior heeft, zal het vertrouwen van de thuisploeg in ieder geval aangescherpt hebben.

Het vertrouwen is zeker aanwezig bij Ryan Koolwijk. Hij realiseert zich maar al te goed dat zijn club dit seizoen de punten vrijwel alleen op het eigen Woudestein weet te pakken.Twee weken geleden werd PSV nog bijna verslagen, waardoor Koolwijk zijn ploeg goede kansen toebedeelt tegen Twente. “We zullen vooral in thuisduels punten moeten halen. We zijn ook in staat om FC Twente te verslaan”, zei hij tegen Voetbal International.

Zo heel gek gedacht is dat nog niet, want Excelsior kwam begin november 2010 al na zeventig seconden op voorsprong in de Grolsch Veste.
Het vroege doelpunt van Leen van Steensel kon uiteindelijk niet voorkomen dat er met 2-1 werd verloren, maar kansloos waren de bezoekers zeker niet. Doelpunten van Nacer Chadli en Marc Janko zorgden er echter voor dat de drie punten in Enschede bleven (zie Video en Foto)

Sander Boschker 2e doelman in Oranje

Ook Sander Boschker, tweede doelman bij Twente achter Nikolay Mihaylov, is opgeroepen voor Oranje."Boschker is onze tweede doelman en Ten Rouwelaar de derde", gaf Van Marwijk vrijdag direct aan. De afvallers zijn Luuk de Jong en Peter Wisgerhof (beiden FC Twente), Demy de Zeeuw (Ajax), Jeremain Lens (PSV) en Ruud van Nistelrooy (HSV). Zij zaten eerder wel bij de voorlopige selectie. Vooral het afvallen van Van Nistelrooy is opvallend. "Hij blijft in beeld voor het EK, maar is er nu niet bij."

Op 25 maart 2011 speelt Oranje uit bij Hongarije. Vier dagen later volgt de return in de Amsterdam ArenA. Wanneer beide duels worden gewonnen is plaatsing voor het EK in Polen en Oekraïne al zo goed als zeker.

De Selectie van het Nederlands elftal ziet er als volgt uit:

Doel: Sander Boschker (FC Twente), Michel Vorm (FC Utrecht), Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Urby Emanuelson (AC Milan), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (HSV), Erik Pieters (PSV), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax)

Middenveld: Ibrahim Afellay (FC Barcelona), Mark van Bommel (AC Milan), Theo Janssen (FC Twente), Nigel de Jong (Manchester City), Hedwiges Maduro (Valencia), Wesley Sneijder (Inter), Kevin Strootman (FC Utrecht), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur)

Aanval: Eljero Elia (HSV), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Bayern München)

Villarreal-verdediger José Catalá is tevreden

FC Twente is een goede club, dat laten ze ook zien in de Eredivisie waar ze momenteel op een tweede plek staan. Het nadeel is dat het terugduel gespeeld wordt in Nederland. Maar als we een goed resultaat neerzetten in El Madrigal kunnen we doorgaan. Over het algemeen denk ik dat de loting goed is voor ons. We zijn dan misschien wel favoriet, we zullen het op het veld moeten laten zien. Als we daar niet in slagen liggen we eruit. We kennen FC Twente niet heel goed, maar we weten zeker dat ze goede spelers hebben die ze aan een plek in de kwartfinales geholpen hebben

Michel Preud’homme: “Villarreal speelt mooi voetbal. Een typisch Spaanse ploeg, die snel en in de korte combinaties speelt. Een heel goed team. Eigenlijk zijn ze het kleine Barcelona. In de groepsfase van de Europa League heb ik ze dit seizoen tegen Club Brugge zien spelen en toen zag je ook hun goede spel. De laatste tijd heb ik ze niet aan het werk gezien. De komende tijd gaan we ze grondig analyseren om een nog beter beeld van deze ploeg te krijgen.” Volgens Preud’homme kom je op het Europese podium alleen grote Spaanse clubs tegen. “Wanneer je tegen een Spaanse ploeg speelt zijn zij altijd favoriet, dat zullen ze tegen ons ook zijn.”

Ruiz geblesseerd maar toch naar Costa Rica

FC Twente-aanvaller Bryan Ruiz is opgeroepen voor de oefenduels tegen China en Argentinië.
De sterspeler van de Tukkers staat al wekenlang buiten spel vanwege een spierblessure echter heeft dit gegeven bondscoach Ricardo La Volpe er niet van weerhouden om de aanvaller te selecteren.
Op 26 en 29 maart speelt Costa Rica twee oefenwedstrijden tegen respectievelijk China en Argentinië.

Ruiz liet op zijn eigen website weten dat hij blij is met de selectie. Ïk ben trots dat ik ben opgeroepen voor de nationale ploeg. Hoewel ik niet 100 procent ben, ga ik mijn uiterste best doen", aldus de sleutelspeler van de landskampioen.

Hoe FC Twente tegen de uitverkiezing aankijkt is nog niet duidelijk. De Enschedeërs doen nog op alle vlakken mee en kunnen iedere speler goed gebruiken. In de beslissende fase moet de club het sowieso nog vier duels stellen zonder Douglas Teixeira door een schorsing.

Bronnen: VI, FC Twente, Bryanruiz, Goal,

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties