Nieuws

FC Twente lijkt flinke saneringsslag te kunnen gaan slaan. Een opsomming.

FC Twente lijkt flinke saneringsslag te kunnen gaan slaan. Een opsomming.

Komende zomer zal er flink worden huisgehouden in de salarisbegroting van de club. Die is nu nog 16 miljoen Euro, maar moet terug worden gedrongen naar 10,5 miljoen Euro. Een sanering van maar liefst 5,5 miljoen Euro, oftewel 34%. Geen eenvoudige opgave voor Van den Belt en Van der Laan, maar met het vertrek van een aantal sterkhouders kan het ook snel gaan.

Spelers van het eerste waarvan het contract aan het einde van dit seizoen afloopt en die de club nagenoeg zeker zullen gaan verlaten zijn Rasmus Bengtsson, Filip Bednarek, Tim Breukers, Orlando Engelaar, Ryo Miyaichi, Dico Koppers en Andrej Rendla. Samen goed voor een geschat jaarsalaris van 2,7 miljoen Euro.

Volgens Aldo van der Laan zullen komende zomer ook Castaignos en aanvoerder Bjelland de club gaan verlaten. Beiden zijn sterkhouders binnen de selectie van Alfred Schreuder en dat is ook terug te zien in de salarissen. Hun gezamenlijke jaarsalaris wordt geschat op 1,8 miljoen Euro.

Snijden in het middenveld

[caption id="attachment_61195" align="alignright" width="208"]nana ntuli Middenvelder Nana Ntuli, één van de grotere talenten van de club.[/caption]Ook gaf de club in een eerder stadium aan dat er waarschijnlijk ook zal worden gesneden in het middenveld dat met Gutierrez, Mokotjo, Ebecilio, Tapia, Ziyech en Eghan goed bezet is bij FC Twente. Kijken we naar de selectie van Jong FC Twente dan heeft de club met Ntuli en Van der Heyden twee grote talenten als back-up en kunnen ook Jesus Corona en Kusk fungeren op de nummer tien. De verwachting is dat minimaal één middenvelder zal vertrekken. In aanmerking hiervoor komt Ebecilio die een slechte werkverhouding heeft met Schreuder en afgelopen winter al in verband werd gebracht met een transfer naar Duitsland.

Het tweede elftal, dat zich na dit seizoen terugtrekt uit de Jupiler League en weer aan zal sluiten bij de reguliere beloftencompetitie, zal ook een flink aantal spelers kwijtraken waarvan het contract afloopt. En ook in de technische staf zal het mes gaan. Hier lopen de contracten af van Snelders, Mulder en Zoutman.

Cabral en Fernandes

Je zal ze bijna vergeten, maar met Fernandes en Cabral heeft FC Twente nog twee grootverdieners in huis. Beiden hebben nog een contract tot medio 2016 en de club wil deze zomer definitief van hen af. Volgens de geruchten zijn beide spelers samen goed voor een jaarsalaris van 1,2 miljoen Euro. Weinig clubs zullen deze salarissen over willen nemen en de verwachting is dan ook dat FC Twente zal proberen de contracten af te kopen. Een bezuiniging van 500.000 Euro moet haalbaar zijn. [google]

Niet kopen, maar huren

FC Twente lijkt dus een redelijke slag te kunnen gaan maken, misschien nog wel een grotere dan in eerste instantie verwacht. Van der Laan zegt vandaag in de Tubantia niet voor niets dat er misschien deze zomer al kan worden begonnen met bouwen. Nieuwe spelers kopen zal er nog niet inzitten, dus zal de club zich voor de posities waar het nodig is zich gaan richten op huurlingen. Met een beetje geluk van de categorie Stoch en Rajkovic

Stelling: Ik heb er alle vertrouwen in dat we na de sanering ook een goede selectie zullen hebben.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties