Nieuws

FC Twente plust 120 miljoen euro sinds Bosman-arrest

FC Twente plust 120 miljoen euro sinds Bosman-arrest

Sinds de invoering van het Bosman-arrest in 1995 heeft FC Twente goede zaken gedaan kijkend naar de de transferopbrengsten. De De Tukkers zijn terug te vinden in de top 15 van alle clubs uit de grote competities*, inclusief de Eredivisie, waarvan Ajax de verrassende lijstaanvoerder is. Nu.nl deed dit onderzoek aan de hand van de gegevens van de statistiekenwebsite 'Transfermarkt'. Alle 10.839 transfers die de clubs uit de hoogste divisies van Nederland, Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk en Engeland de afgelopen 20 jaar deden werden meegenomen in het onderzoek.

Ajax kwam hierbij als de beste uit de bus. Het kocht de afgelopen twintig jaar voor 250 miljoen euro aan spelers, maar verkocht voor 550 miljoen euro. Hiermee heeft de club de hoogste positieve balans van plus 300 miljoen euro. Op de tweede plek staat het Italiaanse Parma met 296 miljoen en op de derde plek volgt het eveneens Italiaanse Udinese met 270 miljoen euro.[google]

FC Twente is net als PSV en sc Heerenveen terug te vinden tussen plek tien en zestien. FC Twente heeft een positieve balans van 120 miljoen euro, PSV 130 miljoen euro en sc Heerenveen 108 miljoen euro. Het geeft weer eens aan dat Nederland een echt opleidingsland is geworden.

De clubs die de meest negatieve balans kunnen overleggen zijn Real Madrid met min 993 miljoen euro, Chelsea met min 981 miljoen euro, Manchester City met 941 miljoen euro en Barcelona met min 804 miljoen euro.

* Bij het onderzoek zijn de Portugese clubs FC Porto en Benfica buiten beschouwing gelaten. De reden is dat deze Portugese topclubs veel samenwerken met investeringsfondsen die vaak een aanzienlijk deel van de vergoeding incasseren. Hierdoor zijn de juiste bedragen niet te achterhalen.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties