Nieuws

FC Twente - PSV: voorbeschouwing

FC Twente - PSV: voorbeschouwing

Morgenavond staat in de uitverkochte Grolsch Veste de topper in de Eredivisie op het programma: FC Twente - PSV. Inzet van deze wedstrijd is de tweede plaats, achter koploper AZ. Het zal voor het eerst zijn dat er bij een thuiswedstrijd in competitieverband 30.000 mensen op de tribune zitten.

FC Twente

FC Twente kan zaterdag winnen van PSV. "Natuurlijk", zei trainer Co Adriaanse van de Enschedese club. "Zo regelmatig zijn de prestaties van PSV de laatste tijd ook weer niet. Tegen Lisse stond het een paar dagen geleden halverwege nog 0-0, maar een zekerheid is dat niet." zo voegde hij er aan toe. "PSV heeft meer individuele kwaliteit. Wij moeten het vooral van het collectief hebben. Maar van daaruit hebben we zeker kans."

De statistieken spreken in het voordeel van FC Twente. Vorig seizoen bijvoorbeeld versloeg de club PSV drie keer. "Dat zegt helemaal niets", vond Adriaanse. "Er is een andere speelstijl en er is een andere trainer. Ik. We beginnen weer helemaal opnieuw."

Het verschil met vorig seizoen? Adriaanse: "Zij hebben een heel nieuw elftal gekocht. Zes nieuwe jongens, dacht ik. Dat heeft miljoenen gekost. Wij hebben in de afgelopen transferperiode geld verdiend. En toch hebben we nu evenveel punten."

Hij zei dat zonder cynisme. "Als ik Fred Rutten was geweest had ik ook van de mogelijkheid geprofiteerd om mensen aan te trekken. Bovendien is hij bij PSV natuurlijk wel Bálazs Dzsudzsák kwijtgeraakt."

FC Twente raakte, volgens Adriaanse, zijn 'parels', kwijt. "Toen ik kwam, wilde ik een huis bouwen rond Nacer Chadli en Bryan Ruiz. Chadli is een paar maanden geblesseerd geweest, Ruiz is verkocht. Ik ben nog wel bezig met hetzelfde huis te bouwen, maar het gaat er wat anders uit zien."

Chadli is sinds kort terug. Adriaanse: "Ik denk dat hij in staat is tegen PSV weer van het begin te spelen. Mogelijk kan hij het ook wel negentig minuten volhouden. Of hij start zeg ik nu nog niet. Ik maak de opstelling niet bekend."

De verwachting is dat Chadli centraal in het midden speelt, met Luuk de Jong of Marc Janko voor hem in de spits. Ook kan de Belg net als vorig seizoen op de flank spelen, aldus Adriaanse.

Zeker is wel dat Wout Brama speelt. Bij het bedenken van de opstelling valt zijn naam doorgaans als een van de eersten, zei Adriaanse. "Een heel belangrijke speler. Of hij in Oranje moet? Dat is moeilijk te zeggen. Op zijn positie is veel concurrentie. Om die te beoordelen zou ik de andere kandidaten vaker moeten zien."

PSV

Trainer Fred Rutten kijkt uit naar het duel. "Ik verwacht een open wedstrijd", aldus de PSV-coach.
Rutten kan in de Grolsch Veste een beroep doen op Ola Toivonen en Abel Tamata. Beiden zijn fit. "Op de langgeblesseerden Erik Pieters, Przemyslaw Tyton, Atiba Hutchinson en Stijn Wuytens na, heeft iedereen vrijdagmiddag mee kunnen trainen. Ook Ola en Abel", aldus Rutten op de officiële website van zijn club.

De PSV-trainer ziet gelijkenissen tussen hem en zijn collega bij FC Twente, Co Adriaanse. "Zowel Co Adriaanse als ik zijn trainers die de Hollandse school hanteren. Zo speelt FC Twente evenals PSV met vleugelspelers, een diepe spits, een nummer tien en overlappende vleugelverdedigers."

"Daarnaast hebben zij net als wij veel veranderingen in de ploeg ten opzichte van vorig seizoen. Het enige verschil is dat PSV een grote historie heeft en FC Twente historie aan het maken is. Ik verwacht daarom zaterdag een open wedstrijd, waarbij het erom gaat wie er op het juiste moment alert is."

Rutten is het eens met de kenners die FC Twente bestempelen tot één van de titelfavorieten. "De klasse van FC Twente komt altijd weer bovendrijven. Met het vertrek van Ruiz en Janssen raakte de ploeg twee van hun beste spelers kwijt, maar je ziet dat ze het toch weer uitstekend opvangen."

"Ze hebben fysiek enorm sterke spelers en ze zijn thuis heel erg goed. Maar wij hebben met onze wedstrijden in Europa laten zien dat wij ook sterk zijn in uitwedstrijden. Ik heb dan ook vertrouwen voor zaterdag.

FC Twente - PSV
Zaterdag 29 oktober 2011, 20:45 uur
Scheidsrechter: Kevin Blom

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties