Nieuws

Opmerkelijk: FC Twente wil onervaren assistent trainer PEC Zwolle

Opmerkelijk: FC Twente wil onervaren assistent trainer PEC Zwolle

In de zoektocht naar een nieuwe assistent trainer is FC Twente terecht gekomen bij PEC Zwolle. De club is al een tijdje op zoek naar een nieuwe rechterhand voor Alfred Schreuder na het vertrek van voormalig assistent en vertrouwenspersoon Kees van Wonderen. De voorkeur leek uit te gaan naar de ervaren Martin Haar van AZ, maar hij is niet de enige kandidaat. De nieuwe man in beeld is een oud-bekende van de club, zo meldt de Tubantia.

[google]Het betreft namelijk Rene Hake die tussen 2005 en 2009 trainer was van de A-jeugd van de Tukkers en hiermee in 2007 kampioen werd. Daarna trainde hij Jong FC Twente waarna hij in 2011 vertrok naar FC Emmen om de functie als hoofdtrainer te bekleden. In 2012 koos hij voor een overgang naar PEC Zwolle waar hij assistent trainer werd onder Ron Jans. De 43-jarige Hake heeft bij PEC Zwolle nog een contract voor één seizoen.

De interesse in Hake is opmerkelijk te noemen omdat het bestuur van FC Twente duidelijk heeft aangegeven op zoek te zijn naar een ervaren coach voor naast de onervaren Alfred Schreuder. Hake is slechts één jaar ouder dan Schreuder en heeft op één seizoen FC Emmen na geen enkele ervaring als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Daarnaast heeft hij slechts drie jaar ervaring als assistent trainer.

Foto: Eijkelkamp Pro
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties