Nieuws

"Ik verlangde weer naar het gevoel dat voetbal ook een hobby is."

"Ik verlangde weer naar het gevoel dat voetbal ook een hobby is."

Chinedu Ede is een voetballer die veel heeft meegemaakt. De gebeurtenissen in zijn verleden hebben hem gemaakt tot wie hij nu is. Momenteel speelt hij bij FC Twente en schiet de ene na de andere bal tegen de touwen."Het zegt wel iets over mijn karakter dat ik nooit keihard naar beneden ben gevallen op de momenten dat het bergafwaarts ging."

In gesprek met Leon Ten Voorde van de TC Tubantia vertelt Chinedu uitgebreid over zijn rumoerige verleden. "Bij Duisburg had ik na anderhalf jaar heimwee naar Berlijn. Ik verlangde weer naar het gevoel dat voetbal ook een hobby is." geeft hij toe. Daarnaast is voetbal ook maar een momentopname volgens de Duitser.

Wie nu denkt aan Chinedu Ede denkt aan de doelpunten die hij maakte na de winterstop. Dat het daarvoor minder ging lijken de mensen te zijn vergeten. "Ik doe nu niet veel dingen anders dan voor de winterstop, maar ik heb in de laatste weken vier keer gescoord. Dat blijft dan hangen bij de mensen." vervolgt hij.

[google] Chinedu Ede heeft enige tijd in Cyprus doorgebracht om een andere cultuur en taal te leren kennen. Daarna vertrok hij naar FC Twente. "Ik houd van de Nederlandse stijl van leven. Jullie zijn veel meer ontspannen en minder verkrampt dan Duitsers. Dat zie je ook terug in het voetbal. In de Bundesliga draait het veel meer om tactiek. In de eredvisie mag het tactisch dan soms wat minder zijn, hier krijgt een dribbelaar nog wel de kans om zijn actie te maken."

Tot slot het uiten van emoties. Iets wat hij niet zichtbaar doet, dit viel veel mensen bij FC Twente dan ook gelijk op. "Ik heb het prima naar mijn zin hier. Ik weet dat mijn gezicht niet vaak euforie uitstraalt, dat hoor ik vaker. Maar daar moet je niets achter zoeken. Dat is nou eenmaal mijn mimiek." besluit hij.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties