Nieuws

"Kijk naar onze trainingen, de vonken vliegen ervan af!"

"Kijk naar onze trainingen, de vonken vliegen ervan af!"

Komohele Mokotjo maakte afgelopen zomer de overstap van PEC Zwolle naar FC Twente. Een stap vooruit was het idee, maar de Zuid Afrikaan ziet zijn oude ploeg momenteel twee plekken boven zijn huidige club staan. "Maar spijt heb ik zeker niet van die overstap”, aldus Mokotjo in gesprek met Telesport.

"Het niveau is geen probleem voor mij, maar ik ben nog niet waar ik wil zijn. Op mijn positie is het belangrijk dat ik het team draag. Zo voel ik dat. In de coaching en met mijn spel moet ik een leidende factor zijn. Dat gaat steeds beter.”

[google]Ondanks dat het Mokotjo steeds beter gaat morren de supporters van FC Twente. Ze verwijten het team gebrek aan passie en strijd. "We geven alles wat we hebben", bezweert Mokotjo. "Alleen komt het er op het veld nog te weinig uit. Kijk alleen maar naar onze trainingen. Dan vliegen de vonken er vanaf. Maar we moeten het laten zien tijdens wedstrijden. Negentig minuten lang afwisselend spelen met veel agressie. Ik heb echt het gevoel dat het eraan zit te komen.”

Momenteel is zijn land Zuid Afrika actief in de Afrika cup. Zonder Mokotjo die in onmin leeft met de bondscoach die hem ten onrechte te zwaar noemde. Mokotjo reageerde furieus op de aantijgingen en is sindsdien niet meer geselecteerd. "Het is dus geen verrassing dat ik niet ben geselecteerd”, knipoogt Mokotjo. "Alhoewel deze coach vol verrassingen zit, dus je weet maar nooit. Dat hij Ajacied Thulani Serero thuis heeft gelaten zegt al genoeg. Ik wens de jongens daar het allerbeste, want het nationale team is meer dan de coach alleen”, besluit Mokotjo het gesprek.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties