Nieuws

Munsterman: "Doyen geen noodgreep, maar risicospreiding"

Munsterman: "Doyen geen noodgreep, maar risicospreiding"

FC Twente bereikte enkele weken geleden een overeenkomst met de veelbesproken investeringsgroep Doyen. De club heeft per direct een bedrag van 5 miljoen Euro ter beschikking gekregen in ruil voor een percentage van de toekomstige transfers van naar verluid vier spelers; Dusan Ta­dic, Kyle Ebecilio, Quincy Promes en het megatalent Bilal Ould-Chikh.

Besloten is ondertussen dat een groot deel van het geld gaat naar het trainingscomplex in Hengelo en het nieuwe stadion dat nog gebouwd moet worden voor begin komend seizoen 2014-2015. Supporters spreken dan ook wel van een noodgreep van FC Twente, maar hier is Munsterman het niet mee eens.

"Het is maar net hoe je het bekijkt. Je kunt ook zeggen dat we het risico spreiden", pareert Munsterman tegenover de Tubantia. "Ik noem trouwens geen bedrag en ook de genoemde percentages zijn voor jullie rekening. Maar dat geld hebben we al en er is nog niemand verkocht."

"Ten tweede ko­men we via Doyen in een netwerk waar we anders nóóit in zouden komen. In Londen heeft Doyen 40 man op kantoor, ze hebben een database met spelers en jeugdspelers over de hele wereld waar je u tegen zegt. Daar zitten spelers bij die wij helemaal niet kennen, zij kennen ze wél."

[google]"En als wij als FC Twente een speler voor een zo hoog mogelijke prijs willen verkopen, helpen zij zoeken naar een club. Dat is ook in hun eigen belang", vervolgt de voorzitter zijn relaas. "Zij hebben ingangen die wij niet hebben in het buitenland. Ze bieden ook spelers bij ons aan en we zijn vrij om daar mee in zee te gaan of niet."

"We zijn komende week uitgenodigd voor een bijeenkomst bij Doyen in Londen. Dan staan Aldo en ik in een ruimte met bestuurders van heel grote clubs, waar je an­ders helemaal niet mee in gesprek komt. Bovendien, als we op een andere manier geld willen aantrekken, stijgt onze schuldpositie weer en dat willen we dus niet”, besluit de preses.

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties