Nieuws

"Niet goed als de twee clubs dezelfde ambities nastreven"

"Niet goed als de twee clubs dezelfde ambities nastreven"

Erik Ten Hag vervulde in 2003 als eerste persoon de functie als hoofd opleidingen van de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo. Momenteel is oud-Twente speler Ten Hag werkzaam bij FC Utrecht, maar hij volgt de ontwikkelingen bij de noodlijdende club in Enschede nog altijd op de voet.

Waar Gertjan Verbeek eerst nog aangaf dat de Almeloërs geprofiteerd zouden hebben van de gezamenlijke jeugdopleiding, geeft Ten Hag aan het daar niet helemaal mee eens te zijn. "Het is te zwart-wit om te stellen dat alleen Heracles heeft geprofiteerd van de opleiding." aldus Erik Ten Hag in gesprek met Leon Ten Voorde van de TC Tubantia.

Verschillende namen uit de jeugdopleiding hebben het namelijk erg goed gedaan in het eerste elftal van de Tukkers. "Twente heeft met El Ahmadi, Brama, Ola John, Berghuis, Promes en Marsman ook uitstekende spelers gehad die het eerste elftal hebben gehaald, of veel geld hebben opgeleverd." Veel Nederlandse clubs zullen het er niet mee eens zijn, maar de jeugdopleiding in het Oosten des lands is er één waar veel clubs een voorbeeld aan zouden kunnen nemen. "Sinds de start in 2003 heeft de gezamenlijke academie zo'n zestig tot zeventig spelers afgeleverd in het betaalde voetbal en dat is een enorm aantal. Dat geeft nog maar eens aan wat voor bolwerk het Twentse voetbal is." vervolgt hij.

[google] Daarnaast geeft Ten Hag aan dat het van levensbelang is dat FC Twente en Heracles de samenwerking vooral blijven doorzetten. Al is het nog maar afwachten hoe de ontwikkelingen in Enschede zich zullen vervolgen. "De vraag is nu wat de toekomst FC Twente gaat brengen. Als Twente erin slaagt structureel een begroting van 20 tot 30 miljoen euro op te stellen, betekent dat dat je naar een voetbalbegroting van 10 miljoen kunt."

Mocht de begroting onverhoopt toch lager uitvallen, dan zou dat volgens Ten Hag nog wel eens voor een ongunstig klimaat kunnen zorgen. Twente en Heracles worden dan namelijk grote concurrenten van elkaar op het gebied van jeugdspelers. "Het is niet goed als de twee clubs dezelfde ambities nastreven, want dan kom je bij dezelfde categorie spelers uit." besluit hij.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties