Nieuws

Ola John: "Bulk van het zelfvertrouwen"

Ola John: "Bulk van het zelfvertrouwen"

Voor Ola John is 2011 een bijzonder mooi jaar geworden. De negentienjarige vleugelaanvaller maakte in de tweede seizoenshelft van FC Twente al een sterke ontwikkeling door onder Michel Preud'homme en wist die lijn door te trekken na de komst van Co Adriaanse. Met vijf doelpunten en zeven assists is hij een belangrijke kracht in de voorhoede; zelf is hij ook tevreden. “Als linksbuiten moet je acties maken en assists geven. Altijd willen gaan, aanvallen, aanvallen, aanvallen. “

In De Pers zegt Ola John donderdagmorgen dat hij zo nu en dan moet worden afgeremd door zijn coach; hij heeft soms de neiging om met 'orkaankracht 10' te spelen, terwijl de bal in bezit houden op zo'n moment belangrijker kan zijn. John bulkt wel van het zelfvertrouwen, geeft hij aan. “Ik ben voor niemand bang en denk dat elke rechtsback in de wereld moeite met me zou hebben. Ha, misschien Dani Alves van Barcelona niet. Tegen hem zou ik waarschijnlijk meer linksback dan linksbuiten staan”, aldus de vleugelaanvaller van de Tukkers.

Eerder dit jaar kwam al naar buiten dat John aanbiedingen van Arsenal en Manchester United afsloeg. Hij achtte zichzelf er echter nog niet volwassen genoeg voor en weet dat er al tal van buitenlandse jeugdspelers rondlopen bij die topclubs. “Ik had nog niks laten zien op het hoogste niveau en wist: als ik nu naar een grote club ga, kom ik niet zomaar bij het eerste”, licht hij toe.

Discussieer mee op het FC Twente Forum. Klik hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties