Nieuws

"PSV opnieuw mentale dreun uitdelen"

"PSV opnieuw mentale dreun uitdelen"

Op weg naar de titel speelde Steve McClaren in 2010 met FC Twente gelijk bij PSV. Terug van weggeweest staat de coach uit Engeland met zijn club nu weer voor een 'big game' in Eindhoven.
Vaak denkt hij nog terug aan toen. "Dat duel was cruciaal." De legendarische Blaise N'Kufo zorgde destijds voor de 1-1 en maakte de weg vrij voor het eerste kampioenschap van Twente ooit. "We deelden vooral een mentale dreun uit", zegt McClaren. "Dat hopen we nu weer te doen. Toch is de situatie niet vergelijkbaar. Het belang van dit duel is iets anders."

Na PSV-FC Twente van 2010 waren er nog maar een paar speelronden te gaan. McClaren: "Volgens mij moesten we daarna nog vier wedstrijden spelen. Nu veel meer. Toen ging het tussen PSV, Ajax en ons. Nu doen ook Feyenoord, Heerenveen en AZ volop mee. Wie er zondag ook wint, beslissend is het nog lang niet. Er komen nog veel grote wedstrijden."

FC Twente speelde in 2010 met aanvallers als Bryan Ruiz, Kenneth Perez, Blaise NKufo en Miroslav Koch. Allen zijn weg. Wel stonden Wout Brama, Peter Wisgerhof, Douglas en Dwight Tiendalli in de basis. Zij zijn er nu nog, evenals de toenmalige invallers Nicky Kuiper en Luuk de Jong en de huidige tweede keeper Sander Boschker. "We hebben nog de nodige ervaring", aldus McClaren.

Vorig seizoen, onder Michel Preud'homme, won FC Twente voor het eerst sinds 1973 weer eens in Eindhoven. Nacer Chadli maakte het enige doelpunt. "Nu ligt de druk bij PSV", zegt aanvoerder Peter Wisgerhof. "Zij moeten, wij willen. Maar wij willen natuurlijk wel heel graag."

McClaren voelt ook de spanning in Eindhoven. "Aan alles merk je dat de verwachtingen daar heel hoog zijn. Zij hebben veel geïnvesteerd aan het begin van dit seizoen. Veel meer dan wij in elk geval. Nu wil iedereen resultaat zien. Onze positie is misschien iets anders, maar ook wij gaan voetballen om te winnen."

De oud-bondscoach van Engeland is tevreden over de ontwikkeling van zijn ploeg, sinds hij in de winterstop Co Adriaanse opvolgde. "Het elftal groeit en ontwikkelt zich", constateert McClaren.

"Het gaat met de week beter, al is er nog een lange weg te gaan. Bij PSV gaan we voetballen zoals we dat de laatste maanden doen: met geduld en overzicht. Ik ben geen gokker. Verwacht daarom niet dat FC Twente in Eindhoven blind voor de aanval kiest."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties