Nieuws

Speciaal contract voor Munsterman

Speciaal contract voor Munsterman

FC Twente-voorzitter Joop Munsterman heeft al heel wat contractondertekeningen meegemaakt, maar nog nooit een waarbij zijn eigen dochter haar handtekening zette. Vrouwenvoetbalster Marthe Munsterman was één van de twintig FC Twente-speelsters die gisteren een profovereenkomst ondertekenden. Een noviteit in het Nederlandse vrouwenvoetbal.

„Het zijn semiprofcontracten waarbij we middels vier categorieën onderscheid maken tussen onder meer ervaren internationals en nieuwe speelsters in de selectie”, aldus Munsterman. „Het voordeel voor de speelsters is dat ze zich meer aan hun sport kunnen wijden en bijvoorbeeld geen bijbaantje meer hoeven te hebben naast een studie. Het voordeel voor de club is dat er een vergoedingssom kan worden gevraagd, als buitenlandse clubs speelsters wegkapen. Alle kosten worden opgebracht door specifieke sponsoring van het vrouwenvoetbal en het is dan ook niet zo dat er door deze contracten minder geld is voor de mannen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties