Nieuws

Succescoach: "We zijn tegenpolen. Dat botst vaak."

Succescoach: "We zijn tegenpolen. Dat botst vaak."

Arjan Veurink neemt na dit seizoen afscheid van FC Twente. De oefenmeester is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. Welke dit gaat worden weet hij nog niet, maar naar zijn mening is hij uitgeleerd bij FC Twente. In totaal werkte hij acht seizoenen bij FC Twente waarvan vier als hoofdtrainer van FC Twente Vrouwen. Veurink heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende erelijst opgebouwd. Hij werd drie keer landskampioen van Nederland, won twee keer de BeNeLeague en één keer de KNVB beker.

De kers op de slagroom was geen titel, maar het uitschakelen van Bayern München dit seizoen in de Champions League. FC Twente Vrouwen werd kansloos geacht tegen de Duitsers, maar ging door naar de laatste 16 na een 1-1 gelijkspel in de Grolsch Veste en een 2-2 gelijkspel in Duitsland. Een wereldprestatie.

Vandaag een groot interview met de coach op Voetbalcentraal waarin hij benadrukt dat het succes niet alleen aan hem te danken is, maar onder meer ook aan de inbreng van Sander Boschker, Ellery Cairo en Mary Kok-Willemsen.

"Dankzij Mary Kok-Willemsen, oud-trainster en manager vrouwenvoetbal van FC Twente Vrouwen, ben ik gegroeid. Zij was heel anders dan ik ben. Wat ik heb heeft zij niet, en wat zij heeft, ontbreekt bij mij. We zijn tegenpolen. Dat botst vaak, maar wij wisten elkaar ook te waarderen. Op tactisch gebied en op mentaal gebied heeft ze me sterker gemaakt."

[google]"Werken met Sander Boschker (vorig seizoen keeperstrainer, red.) en Ellery Cairo (assistent trainer, red.) heeft me ook geholpen", vervolgt Veurink. "Zij hebben ervaring als profvoetballer en die heb ik niet. Zij hebben alles meegemaakt en kunnen refereren aan hun eigen ervaringen. Bepaalde inschattingen die ik maak, zouden zij niet hebben gemaakt. Het zijn van die kleine dingetjes, die details, die zij zien en die ons als team sterker maken. Ook andere stafleden om mij heen hebben bijgedragen aan mijn ontwikkeling. Mijn streven is altijd geweest om de beste en sterkste mensen om me heen te verzamelen. Mensen met een eigen mening en kijk op voetbal en teamprocessen."

Wat Veurink komend seizoen gaat doen is nog niet bekend. Hij sluit een andere ploeg in de Vrouwen Eredivisie ook niet uit. "Voorlopig blijf ik vol houden dat ik goed in het vrouwenvoetbal zou kunnen blijven werken. Mijn volgende stap zou ook kunnen zijn dat ik iets heel anders ga doen. Dat is bijvoorbeeld in het jongens- of mannenvoetbal. Ik zoek een organisatie die ik verder kan helpen, maar ook eentje die mij verder kan helpen", besluit Veurink.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties