Nieuws

Van Basten was topkandidaat voor FC Twente

Van Basten was topkandidaat voor FC Twente

Niet Co Adriaanse, maar Marco van Basten was in de ogen van de leiding van FC Twente de gewenste kandidaat om Michel Preud’homme op te volgen.

De vroegere vedette was in de tijd dat hij bondscoach was van het Nederlands elftal een keer op de koffie geweest in Enschede om informatie te verzamelen over Orlando Engelaar en liet bij die gelegenheid klaarblijkelijk een onuitwisbare indruk achter.

“Hij was kandidaat nummer één,” bevestigen meerdere bronnen tegenover NUsport. Groot was dan ook de teleurstelling bij voorzitter Joop Munsterman dat Van Basten niet inging op de aanbieding.

Via drie sms’jes van dezelfde strekking liet de Utrechter weten dat hij diep nagedacht had over het aanbod, maar dat hij zichzelf niet als de ideale Twente-trainer beschouwde.

Niet in hoogste boom
Pas toen ook kandidaat nummer twee (Steve McClaren) uit het zicht verdween (de Engelsman genoot de voorkeur van de spelersgroep), kwam Co Adriaanse in beeld.

Binnen korte tijd kwamen beide partijen tot consensus ook al omdat Adriaanse qua salaris niet in de hoogste boom ging zitten. “Ik kom hier niet primair om geld te verdienen,” aldus de 63-jarige oefenmeester.

Nu.nl

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties