Nieuws

Veertien clubs bestraft met drie punten aftrek. Jong FC Twente profiteert niet.

Veertien clubs bestraft met drie punten aftrek. Jong FC Twente profiteert niet.

De licentiecommissie heeft veertien clubs die uitkomen in de Tweede en Derde Divisie bestraft met drie punten in mindering. De betreffende clubs hebben niet kunnen voldoen aan de licentievoorwaarden.

De clubs hadden onvoldoende spelers onder contract staan waardoor de KNVB besloot de clubs te moeten straffen. Deze regel is ingevoerd nadat werd besloten dat clubs uit de Tweede Divisie kunnen promoveren naar de Jupiler League. Eerder deze week belegde de bond een vergadering waarin werd besloten het door de vingers te zien. De licentiecommissie vond dit niet nodig. Twintig clubs voldeden aan alle eisen van de bond. Vierentwintig clubs moeten aan minstens een van de voorwaarden werken.

De licentiecommissie heeft de clubs tot 1 november de tijd gegeven om aan alle voorwaarden te voldoen, deze termijn werd verplaatst naar 13 januari. Hierbij werd vermeld dat er straffen zouden volgen voor de clubs die niet zouden voldoen aan de voorwaarden. De clubs hebben tot 1 februari de tijd om in beroep te gaan.

[google]Dit licentiesysteem is ontwikkeld door overleg tussen de clubs en de bond. “Zo werkt het in ons voetbal”, aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, tegen Voetbal International. Van Der Zwee zal in gesprek gaan met de belangenorganisaties over deze ingreep. “'Ik heb dinsdag al met belangenorganisatie CVTD van de Tweede en Derde divisie gesproken en dat blijf ik doen. Want die herstelde piramide is een sieraad voor ons voetbal, daar is voor geknokt en die is er gelukkig weer. Daar is onze sport mee gediend en daar zijn we trots op. Vandaar het overleg en helpen waar we kunnen, zoeken naar mogelijkheden. Daarvoor is er de KNVB en daarvoor vormen we een collectief van veel meer dan een miljoen mensen.”

Jong Twente profiteert als hekkensluiter van de Tweede divisie niet. Alleen AFC, de nummer drie van de Tweede divisie, werd bestraft. De overige dertien clubs komen allemaal uit in de Derde Divisie. [ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties