Nieuws

Verrassende uitblinker: "Het was helemaal niets, dat verwijt ik mezelf"

Verrassende uitblinker: "Het was helemaal niets, dat verwijt ik mezelf"

Tim Hölscher was gisteren wel de meest opvallende naam toen René Hake zijn basiself bekend maakte voor de wedstrijd tegen FC Utrecht. Niet Agyepong, maar de Duitser mocht de plek innemen van de geblesseerde Ede die de wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan. De volgende verrassing volgde toen bleek dat Hölscher de plek van Ziyech overnam op '10' en Ziyech startte hangend van rechts.

In de wedstrijden die Tim Hölscher tot op heden speelde voor FC Twente werd hij voornamelijk gebruikt als buitenspeler terwijl hij van oorsprong een echte nummer tien is. Het was een gok van Hake, maar deze pakte goed uit. Zelfs Ziyech was na afloop van de wedstrijd tevreden terwijl hij niet op zijn geliefde positie speelde. Het gaf maar weer eens aan hoe multi-inzetbaar Ziyech is want ook als rechtsbuiten was hij continue dreigend en leverde hij weer twee assists.

Tim Hölscher was na afloop ook tevreden. "Ik trainde de laatste tijd goed, dat kreeg ik steeds te horen. Ik voel me op het middenveld heel erg op m'n gemak. Ik hoop dat het er nu echt van gaat komen", aldus de middenvelder in gesprek met Wagenaar van de Tubantia.

Het is alweer drie en een half jaar geleden dat Hölscher debuteerde in het eerste van FC Twente. Als 17-jarig jochie mocht hij toen invallen in de Europa League wedstrijd tegen UE Escale Santa Coloma. Niet veel later tekende hij zijn eerste profcontract.[google]

"Ik heb zelf ook het gevoel dat ik hier al vijftien jaar speel en al heel lang mee draai. Ik was vroeg prof, al op mijn zeventiende. Daarna werd er veel van mij verwacht en ik verwachtte ook veel van mezelf. Dat was niet goed, het ging bergafwaarts."

Hij kreeg onder Schreuder diverse kansen, maar iedere keer greep hij mis. Ook probeerde hij het vorig seizoen in Duitsland bij Chemnitzer FC. "Na een jaar bij Jong FC Twente wilde ik weg, naam maken in Duitsland. Maar het was helemaal niets, dat verwijt ik mezelf nog weleens", besluit Hölscher die gisteren één van de uitblinkers was en mag hopen op wederom een kans zich definitief in het elftal te spelen.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties