Nieuws

"Zo'n grote volksclub is even wat anders dan de regio Twente..."

"Zo'n grote volksclub is even wat anders dan de regio Twente..."

Fred Rutten, de trainer die na twee dienstverbanden bij FC Twente, PSV en een bij Vitesse dit seizoen is neergestreken in Rotterdam. Hij werd in het verleden al geadviseerd om ooit hoofdtrainer te worden van Feyenoord. Volgens twee oud-pupillen van Rutten was hij geboren voor de club uit Rotterdam-Zuid. Zelf had hij ook wel oren naar een dienstverband bij de Rotterdammers.

[google]"Ik was vooral zelf heel nieuwsgierig naar die Kuip. Zo'n grote volksclub is toch wel even wat anders dan de regio Twente of Arnhem", vertelt Rutten in het AD "Het is ook groter dan PSV, qua aanhangers en beleving. Georginio Wijnaldum en Orlando Engelaar zeiden ooit tegen mij: er is één club waar u voor bent geboren, dat is Feyenoord. Die gasten konden het weten, die hebben hier jarenlang rondgelopen. Ik heb het hier naar mijn zin. Of dat betekent dat ik binnenkort mijn contract verleng? In januari is er een evaluatiemoment. Dat hebben we ooit zo afgesproken en dat is ook prima."

In 2001 won Rutten met Twente de beker door PSV in de finale na penalty's te verslaan. Zijn tweede dienstverband in Enschede had plaats tussen 2006 en 2008. Na twee vierde plaatsen in de Eredivisie verkaste de in Wijchen geboren trainer naar Schalke 04.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties