Terugblik: FC Twente in blessuretijd nipt langs VVV-Venlo

Aankomende zaterdag speelt FC Twente haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen VVV-Venlo. De Tukkers hopen zich in eigen huis te herstellen na de 2-1 nederlaag op bezoek bij Feyenoord. De editie van het seizoen 2012-2013 werd nipt gewonnen door FC Twente, echter moest daarvoor een penalty in de blessuretijd aan te pas komen.

[google]Destijds was de eerste helft niet bepaald om over naar huis te schrijven. In de 22ste minuut kreeg VVV-Venlo namens Bryan Linssen via een voorzet de eerste grote kans van de wedstrijd, echter wist hij de bal niet te drukken en zag doelman Nikolay Mihaylov de bal overvliegen. Vlak voor rust kreeg FC Twente nog drie scoringskansen, maar deze mochten niet baten. Hierdoor zochten de spelers met een 0-0 ruststand de kleedkamers op.

Vlak na rust was VVV-Venlo wederom de bovenliggende partij. Oguzhan Türk speelde zich in de 55ste minuut vrij en kwam tot schieten, echter was Mihaylov de belangrijke sta-in-de-weg. Na ruim zeventig minuten spelen belandde de bal voor de voeten van Peter Wisgerhof, maar zijn poging werd ternauwernood gekeerd door doelman Niki Mäenpää. Diep in de blessuretijd werd aanvaller Mirco Born binnen de zestien naar de grond gewerkt. Dit resulteerde in een strafschop, welke koelbloedig werd binnengeschoten door middenvelder Leroy Fer. Hiermee werd tevens de eindstand bepaald op 1-0.

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente Topcoach Competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Win mooie prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.