Transfers

Kraaij probeert Cerny naar Feyenoord te praten: "Maar ik zit goed"

Kraaij probeert Cerny naar Feyenoord te praten: "Maar ik zit goed"

FC Twente wil Václav Cerny na dit seizoen graag behouden. De club heeft echter ook met de rechtsbuiten afgesproken dat het bereid is te praten over een transfer indien er iets moois voorbijkomt. Veel supporters van Ajax, Feyenoord en PSV zouden Cerny graag naar hun club zien komen.

Hans Kraaij Jr. probeert Cerny bij ESPN naar Feyenoord te praten. Hij zegt dat de Rotterdamse club nog wel op zoek is naar een productieve rechtsbuiten. "Misschien zijn er wel meer clubs die zoiets zoeken", lacht Cerny. Kraaij stelt voor om Arne Slot op te bellen. Cerny reageert. "Als je zijn nummer hebt, mag je hem bellen, maar ik zit goed", aldus een lachende de topscorer van FC Twente.

Feyenoord neemt komende zomer al een speler over van FC Twente. Ramiz Zerrouki verkast naar De Kuip voor een bedrag tussen de zeven en acht miljoen euro. Daarnaast hebben de Rotterdammers al enige tijd interesse in centrale verdediger Mees Hilgers. Hij heeft na dit seizoen nog een eenjarig contract in Enschede. Dat betekent echter niet dat FC Twente zich verplicht voelt om hem te verkopen, zo gaf technisch directeur Jan Streuer eerder aan. Tot dusver is er nog niets bekend over daadwerkelijke interesse van Feyenoord in Cerny.

Het zal niet goedkoop zijn om Cerny deze zomer over te nemen van FC Twente. De 25-jarige rechtsbuiten beleeft een geweldig seizoen met dertien treffers en elf assists in 32 eredivisiewedstrijden. Slechts twee spelers, Dusan Tadic van Ajax (29) en Xavi Simons van PSV (27), kwamen dit seizoen tot zoveel goal en assists als Cerny (24). Daarnaast zijn er naar verluidt een aantal geïnteresseerde clubs, waarvan VfL Wolfsburg het meest concreet is. De nummer acht van de Bundesliga zou bereid zijn diep in de buidel te tasten voor de Tsjechisch international.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties