Transfers

Transferstorm op komst bij FC Twente enkele uren voor sluiten transferwindow?

Transferstorm op komst bij FC Twente enkele uren voor sluiten transferwindow?

Het kunnen bij FC Twente wel eens twee hete laatste dagen worden van de winterse transferwindow. Inmiddels hebben diverse bronnen bevestigt dat de huurovereenkomst van Christos Tzolis naar alle waarschijnlijkheid wordt ontbonden en dat de Griek terugkeert naar Engeland. Als de linksbuiten vertrekt, dan zal er een vervanger moeten komen aangezien Misidjan dan de enige linksbuiten is binnen de selectie.

De selectie van FC Twente stroomt over van de buitenspelers, maar bijna allemaal zijn ze het meest comfortabel op rechts. Vaclav Cerny, Daan Rots, Denilho Cleonise en Thijs van Leeuwen. Daarnaast kreeg Van Leeuwen in de zomer al te horen dat hij mag vertrekken en de technische staf is ook nog altijd niet overtuigd van Cleonise. Om sportief mee te blijven doen zal er bij een vertrek van Tzolis een vervanger moeten komen.

Dan is er ook nog de interesse in Joshua Brenet. De rechtsback bevestigde zondag na de wedstrijd tegen Feyenoord dat er contact is met de nummer zeven van de Premier League. De aanvaller ziet een overstap naar Engeland als zijn grote droom. Bij het verlengen van zijn contract afgelopen zomer zijn er afspraken gemaakt over een vertrek in de zomer van 2024. Of er ook afspraken zijn gemaakt over een vertrek in de winter is niet bekend. De zaakwaarnemer van Brenet laat Twente Insite weten geen details te willen delen over het contract.

Met Alfons Sampsted heeft FC Twente al voorgesorteerd op het vertrek van Brenet. Hij heeft inmiddels al flink wat minuten in de benen, maar zal nog wat tijd nodig hebben om zich volledig aan te passen aan zijn nieuwe team. Mocht Brenet groen licht krijgen, dan lijkt het logisch dat er een vervanger moet komen. Zowel Jans als Streuer wil iedere positie dubbel bezet hebben. Luca Everink lijkt definitief afgevallen. Hij speelt tegenwoordig weer mee bij Onder21.

Eerder deze transferwindow werd er al hard getrokken aan Ramiz Zerrouki door Feyenoord, maar de Rotterdammers werden afgewimpeld. Ook Hilgers werd in verband gebracht met PSV en Ajax, maar kreeg ook de boodschap dat hij moest blijven. Daarnaast kreeg de club een goed bod op Misidjan die terug kon keren bij het Bulgaarse Ludogorets. Maar ondanks het aflopende contract moet ook Misidjan blijven. De speler heeft begrip voor de keuze van de TD.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties