De cijfers: Enkel voldoendes bij FC Twente, enige onvoldoende voor Ajax

FC Twente verbaasde vriend en vijand door in speelronde 15 Ajax te trakteren op een 2-0 achterstand. Het gebeurde binnen de eerste 19 minuten van de wedstrijd via Nakamura en Aitor. Helaas wist de ploeg van Garcia geen punten over te houden aan de wedstrijd. De Amsterdammers scoorden vlak voor rust de aansluitingstreffer en denderden na rust door. Eindstand; 5-2.

Toch had het ook zomaar anders kunnen zijn als Aitor voor rust de 3-0 of vlak na rust de 3-1 had gemaakt. Helaas mocht het niet zo zijn, maar dat weerhield de rapporteur van het AD er niet van om de hele selectie van FC Twente te belonen met een voldoende. Iedereen kreeg een zes op Aitor en Selahi na. De Spanjaard en de Albanees kregen beiden een 6,5.

Er werd uiteindelijk één onvoldoende uitgedeeld door de rapporteur. Deze was voor Ajax back Mazraoui. Het hoogste cijfer ging ook naar een speler van Ajax. Het was de basisdebutant Lang die een 8 kreeg na het scoren van zijn hattrick.