Eerste elftal

Oosting ziet Ziyech terug in Rots: "Best aardig toch?"

Oosting ziet Ziyech terug in Rots: "Best aardig toch?"

Dat Daan Rots het seizoen zou eindigen al de onbetwiste nummer één op rechtsbuiten, dat hadden weinig supporters voorafgaand aan het huidige seizoen durven voorspellen. Facundo Pellistri zou overkomen van Manchester United als opvolger van Vaclav Cerny. En Daan? Toen Willem II in de voorbereiding interesse toonde, stonden er supporters klaar met een strik in de ene en een fiets in de andere hand. Maar Rots liet zich niet kennen en deed het enige dat hij kon doen, zijn voeten laten spreken.

"Hij heeft acht assists en vijf goals: dat is best aardig toch?”, aldus Oosting die zeer tevreden is over zijn rechter aanvaller. Toch ging het niet vanzelf. De trainer en Rots zelf hebben flink moeten investeren om te komen waar hij nu staat. "In het begin ging hij nog wel eens besluiteloos aan het dribbelen om vervolgens een balletje naar binnen te geven. Daar zijn we wel eens de bietenbrug mee opgegaan (PSV-thuis, red.), maar dat overkomt hem niet meer. Nu zie je hem van die Ziyech-ballen geven uit de tijd dat Ziyech onder Ten Hag bij Ajax speelde." Hiermee doelt hij op het naar binnen trekken om vervolgens de bal naar de tweede paal te brengen.

Oosting heeft totaal geen begrip voor de supporters die zich tegen Rots keerden. "Ik heb die kritiek en het uitfluiten nooit begrepen. Ik probeer me zoveel mogelijk af te sluiten van de buitenwacht. Daan is een kind van de club. Je hebt spelers die zijn voor ik, en je hebt spelers die voor het team zijn. Daan is voor het team. Hij is geen Cerny, maar hij kan zeker iemand op de vierkante meter uitspelen. Daan is een slimme en betrouwbare speler, die houdt van structuur. Hij moet precies weten wat er van hem wordt verwacht. Wat is mijn taak verdedigend en wat is mijn taak aanvallend? En dat voert hij dan uit", besluit Oosting in gesprek met Ten Voorde van de Tubantia.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties