Eerste elftal

Opgeleefde Kjolo imponeert: Heeft FC Twente Eiting eigenlijk wel nodig?

Opgeleefde Kjolo imponeert: Heeft FC Twente Eiting eigenlijk wel nodig?

Één van de spelers die deze voorbereiding een uitstekende indruk maakte, is Mathias Kjolo. De Noorse middenvelder werd in de zomer van 2022 voor een klein bedrag overgenomen van PSV waar hij geen kans zou krijgen bij de eerste selectie. In zijn eerste seizoen kwam hij tot 28 officiële wedstrijden waarvan hij er twaalf startte in de basis. Afgelopen donderdag trok hij zijn goede vorm door in de Conference League-wedstrijd tegen Hammarby IF. Dit tot tevredenheid van analist René Wagelaar.

"Ik vind dat Kjolo vorig jaar al heel veel meer had kunnen en moeten spelen, want ik ben zeer gecharmeerd van die jongen. Hij is een speler die altijd vooruit denkt. Je ziet hem niet, je hoort hem niet, maar hij is er altijd. En let maar op, hij speelt de bal altijd naar de goede kleur. Ik denk dat hij met Sadílek zomaar het blok kan vormen voor de verdediging. Mocht Eiting eventueel niet komen, dan kan dat prima."

Verwacht jij dat Eiting nog gaat komen? "Ik denk 50-50", vervolgt Wagelaar aan tafel bij Voetbaltijd. "Uiteindelijk heeft hij bij FC Volendam niet meer zoveel te zoeken, want daar is ellende tussen beide partijen. Maar ik betwijfel of FC Twente hem wel nodig heeft. Als ik dit middenveld zie, en dat in elkaar valt met Steijn op tien die altijd scoort, dan denk ik echt dat dit kan gaan passen."

Na het afgelopen seizoen vertrok Zerrouki naar Feyenoord en besloot Brama definitief te stoppen. Er werd met Youri Regeer één vervanger teruggehaald waardoor Joseph Oosting nu de beschikking heeft over vijf middenvelders: Sadílek, Kjolo, Regeer, Steijn en Vlap. Daarnaast is ook nieuwkomer Taha van oorsprong een aanvallende middenvelder en heeft Vlap al bewezen ook uit de voeten te kunnen in een meer controlerende rol. Daarnaast heeft ook Ünüvar al bewezen op tien uit de voeten te kunnen.

Opinie:
Heeft FC Twente Carel Eiting eigenlijk wel nodig? Laat jouw mening achter in de comments.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties