Verdediging FC Twente wordt langzaam volwassen

FC Twente nam het zondag in Amsterdam op tegen titelkandidaat Ajax. Ondanks de 3-0 nederlaag werd er goed verdedigd door de Tukkers. Vooral in de eerste helft kreeg Ajax nauwelijks kansen en kwam de ploeg van René Hake er af en toe gevaarlijk uit.[google]

De Tukkers gaven voor rust bijna geen grote kansen weg en wanneer er toch een kans voor de Ajacieden lonkte stond Nick Marsman goed geposteerd. Hiermee toonde de jonge verdediging aan langzaam volwassen te worden. De doelman speelt de laatste wedstrijden sterk en was zondag één van de beste spelers aan Twentse-zijde.

Één van de verdedigers die voor rust uitblonk was Joachim Andersen. De centrale verdediger gaf zijn landgenoot Kasper Dolberg geen enkele ruimte. Hidde Ter Avest, die mee op kwam, zette met een goede voorzet Enes Ünal vrij voor het doel, maar de spits kopte naast. Dit was voor FC Twente de grootste mogelijkheid om op voorsprong te komen.

Na rust was de wedstrijd al snel geen wedstrijd meer. Ajax werd steeds sterker en er ontstond veel ruimte. Van het FC Twente voor rust bleef weinig over en het was in de tweede helft enkel tegenhouden."We hebben vandaag een Twente met twee gezichten gezien. In de eerste helft stonden we goed en kwamen we er een paar keer aardig uit. In de rust hebben we onze plannen niet aangepast, maar in de tweede helft viel de 'compactheid' weg en dan zie je dat Ajax de kwaliteiten heeft om daar van te profiteren", aldus trainer René Hake in gesprek met Ten Voorde van de Tubantia.

Volgens de aanvoerder van FC Twente lag de nederlaag vooral aan de kwaliteit aan de bal. "Ik vind dat we vandaag goed verdedigden, maar de kwaliteit met de bal was ons probleem en we gaven de bal te snel weer weg", aldus aanvoerder Stefan Thesker tegenover Voetbalzone.