Eerste elftal

Vlap doodziek van mislopen doelpunt: "Dan kun je hem toch beter aan mij geven?"

Vlap doodziek van mislopen doelpunt: "Dan kun je hem toch beter aan mij geven?"

Het is alweer een hele poos geleden dat Michel Vlap een doelpunt maakte. Zijn laatste maakte hij op 30 september, toen de 26-jarige Fries goed was voor de winnende goal tegen sc Heerenveen. Zaterdag tegen Fortuna Sittard dacht hij dat hij zijn eerste goal in ruim een half jaar tijd eindelijk maakte, maar de treffer kwam op naam van Fortunees Sadik Fofana, die de bal onderweg toucheerde. Daar was Vlap na de wedstrijd duidelijk doodziek van.

"Wat moet ik er nog over zeggen?", lacht Vlap als een boer met kiespijn in gesprek met ESPN. "Ze hebben alweer geconstateerd dat die bal naast gaat." De gelegenheidslinksbuiten krijgt de beelden te zien. "Kijk eens, die was er gewoon ingegaan. Als ik niet schiet, gaat hij er sowieso niet in, hè. En ik weet dat Fofana er echt niet blij mee is, dan kun je hem toch beter aan mij geven?"

Op de beelden lijkt duidelijk te worden dat het schot van Vlap naast zou gaan. Daar heeft hij echter zijn twijfels over. "Ik vind het lastig te zien. Misschien ging hij op de paal, misschien net binnenkant paal of langs de paal, één van de drie. Maar hij gaat er nu in, dus is het een goal. We hebben 2-0 gewonnen, mooi man."

Vlap is er behoorlijk gefrustreerd over. "Ik moet een beetje normaal doen", lacht hij. "Ik was aan het tieren in de kleedkamer, dat wil je niet weten, maar het is wat het is. Ik weet dat ik belangrijk ben en we hebben met 2-0 gewonnen." Ricky van Wolfswinkel vertelde eerder dat de bal meters naast zou zijn gegaan. "Dat heeft Ricky alweer gezien. Ik zal Ricky zo even achter zijn oren tikken, die weet het weer hoor, Wolfie. Als hij zegt dat hij naast gaat, gaat hij naast, toch?"

"Ik tel hem voor mezelf", zegt Vlap, die voor de rest nog wel een goed gevoel heeft overgehouden aan de wedstrijd. "We hebben 2-0 gewonnen. De wedstrijd brak open en we hadden hem (zijn doelpunt, red.) ook nodig. Het was zwaar, het was moeilijk om erdoorheen te komen. We hebben weinig rust gehad. Het moest van ver komen, maar het gaat om winnen en we hebben gewonnen. Dat is lekker."

Interviewer Pascal Kamperman vraagt Vlap hoeveel doelpunten hij dit seizoen heeft gemaakt. "Tegen Zwolle heb ik hem ook niet gekregen", doelt hij op zijn vrije trap tegen PEC die via de paal en de rug van de doelman in het doel belandde. "Maar het gaat erom dat ik belangrijk ben voor het team. Ik weet dat ik een aandeel heb." Kamperman zegt dat Vlap er nog maar twee in heeft liggen. "Dat is net wat te weinig", besluit Vlap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties