Twente Insite

FC Twente Nieuws

FC Twente bereikt vierde plek in klassement bezettingsgraad uitwedstrijden

FC Twente bereikt vierde plek in klassement bezettingsgraad uitwedstrijden

Afgelopen zondag sloot FC Twente het seizoen af met een 3-5 nederlaag tegen FC Groningen. De Tukkers eindigden hiermee op de zevende plek in de eredivisie, daar waar de doelstellingen aan het begin van het seizoen werden gesteld op het ontlopen van degradatie. Mede door de goede resultaten bleven de supporters hun ploeg door dik en dun steunen.

Awaydays NL meldt op haar Facebookpagina dat de uitvakken met FC Twente-supporters gedurende dit seizoen met gemiddeld 79,2% gevuld waren. Huidig kampioen Feyenoord voert de lijst aan met een gemiddelde van maar liefst 100% in uitwedstrijden. Nummers twee en drie zijn respectievelijk Ajax (97,6%) en PSV 84,9%). Excelsior is de hekkensluiter met een gemiddelde bezetting van slechts 16,4%.

Opvallend is dat bekerwinnaar Vitesse op de zeventiende plek is geëindigd, over het hele seizoen werden 25,3% van de beschikbaar gestelde kaarten door meereizende supporters afgenomen. Ook AZ, tegenstander van de Arnhemmers in de bekerfinale, staat met 32,9% op de vijftiende plek gepositioneerd. Degradant Go Ahead Eagles behaalde daarentegen een knappe achtste plek met een gemiddelde bezetting van 40,2%.

Foto: Ron Jonker / Sportfoto Oost

Hoofdsponsor Pure Energie geeft gratis FC Twente shirts weg

Pure Energie heeft weer een mooie actie voor de supporters van FC Twente. Meld je nu aan en ontvang gratis het nieuwe thuis-, uit- of derde shirt. Nieuwe klanten die kiezen voor een 3-jarig contract ontvangen een shirt naar keuze cadeau, bij een 5-jarig contract komt daar nog eens €100 shoptegoed voor de Fanstore bij. Voor meer info klik HIER of op de onderstaande foto.

Laat wat van je horen

*