FC Twente weet doelpuntrijke oefenwedstrijd winnend af te sluiten

FC Twente speelde vrijdagmiddag de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding naar het seizoen 2022-2023. Om 14:00 uur werd er in Düsseldorf afgetrapt tegen het Duitse Fortuna Düsseldorf. De wedstrijd stond aanvankelijk gepland op zaterdag 9 juli. Echter werd de wedstrijd, op last van autoriteiten, geannuleerd. Woensdag maakte de club uit Enschede dat de wedstrijd alsnog gespeeld ging worden, echter een dag eerder.

De wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf werd vrijdagmiddag anders opgedeeld dan normaal. Zoals gewoonlijk werd er voor de rust 45 minuten gevoetbald. Na de rust was er een blokje van vijftien minuten wat werd opgevolgd door een korte rust van ongeveer vijf minuten. Na afloop van die rust werd er nogmaals 45 minuten gevoetbald.

In de eerste helft begonnen de spelers die een uur speeltijd kregen van Ron Jans. Bij FC Twente werd al snel de aanvalsintentie duidelijk. Er werd veelvuldig vroeg druk gezet op de defensie van Fortuna Düsseldorf, dat uitkomt in de 2. Bundesliga. Ondanks de hoge druk van de Tukkers waren het de Duitsers die op voorsprong kwamen. Uit een vrije trap, die van richting werd veranderd, verschalkte Rouwen Hennings de jonge Sam Karssies.

Na een halfuur te hebben gevoetbald deed Cerny wat terug voor de Tukkers. Na balverovering rond de middellijn schakelden de Tukkers in snel tempo om. Vervolgens zette de rechtsbuiten een fraaie actie in en schoot FC Twente op gelijke hoogte. Die stand bleef vervolgens tot de rust op het scorebord staan.

Vijftien minuten na deze rust kwam er een volledig nieuw elftal in. Ook keeper Issam El Maach, die bij de Tukkers op proef is, mocht zijn opwachting maken. Niet veel later zorgden Daan Rots en Casper Staring voor doelpunten aan Twentse zijde. Daarmee werd de snelle achterstand in de wedstrijd omgedraaid in een 3-1 voorsprong.

In de 94e minuut van de wedstrijd zorgde Rots met zijn tweede doelpunt van de middag voor de 4-1. In de 100e minuut mocht jeugdspeler Yegoian nog zijn minuten maken. Daarmee verving hij linksbuiten Misidjan. In de slotminuut maakte Vlap vanaf de penaltystip de 5-1. Die stand was tevens de eindstand. Vorig seizoen werd het in de onderlinge confrontatie met Fortuna Düsseldorf nog 4-0 voor de Duitsers.