Kvasina en R. Jensen in de basis, Drommel moest toekijken vanaf de bank

Vrijdag stond er voor FC Twente spelers Marko Kvasina, Richard Jensen en Joël Drommel een interland op het programma. Kvasina nam het met Jong Oostenrijk op tegen Jong Servië, Richard Jensen ging met Jong Finland op bezoek bij Jong Georgië en Joël Drommel nam het met Jong Oranje op tegen Jong Andorra. Alle wedstrijd waren kwalificatiewedstrijden voor het EK 2019 in Italië.

Kvasina startte in de basis bij Jong Oostenrijk, maar werd na iets meer dan een uur gewisseld. De lange spits kreeg bij een 0-1 achterstand een kans om de 1-1 te scoren, maar zag zijn inzet worden geblokt. In de 63e minuut werd hij gewisseld. Jong Oostenrijk verloor de thuiswedstrijd uiteindelijk met 1-3

[google]Ook Richard Jensen startte vrijdagavond in de basis. Hij werd aangewezen als aanvoerder en startte centraal achterin. Jong Finland kwam twee keer op voorsprong, maar wist de overwinning niet over de streep te trekken. De 1-2 viel in de 83e minuut, maar slechts drie minuten later scoorde Jong Georgië de 2-2. Dit was tevens de eindstand. R. Jensen speelde de hele wedstrijd.

Joël Drommel moest in de thuiswedstrijd tegen Jong Andorra genoegen nemen met een plek op de bank. Vanaf die plek zag hij zijn teamgenoten een recordoverwinning van maar liefst 8-0 boeken op de tegenstanders uit het dwergstaatje. Drommel zag in de 73e minuut wel zijn oud-clubgenoot bij FC Twente Justin Hoogma invallen. Hij verdediger van Hoffenheim maakte zijn debuut voor Jong Oranje.

De EK kwalificatie bestaat uit negen poules waarvan de nummers één zich direct plaatsen voor het hoofdtoernooi. De vier beste nummers twee zullen strijden om de laatste twee tickets. Gastland Italië zal het aantal deelnemers van 12 completeren. Klik hier voor de huidige standen in de poules.