FC Twente Nieuws

Ontbreken sterkhouder Veerman niet direct een voordeel voor FC Twente

Ontbreken sterkhouder Veerman niet direct een voordeel voor FC Twente

Bij zowel FC Twente als bij tegenstander sc Heerenveen is de afgelopen tijd veel geschreven over het middenveld. Bij FC Twente ontbreken zaterdagavond Zerrouki, Sadílek en Brama. Bij de Friezen ontbreekt sterkhouder Joey Veerman. De uit Volendam afkomstige middenvelder vertrok deze transferwindow naar koploper PSV.

Hoewel Joey één van de beste spelers was, is zijn vertrek niet per se een voordeel voor FC Twente. Jans had namelijk een goed werkend plan bedacht als de Tukkers speelden tegen sc Heerenveen. "Joey was heel bepalend. We hebben tegen Heerenveen altijd speciale aandacht aan Joey geschonken", zo erkent de oefenmeester in gesprek met Leon ten Voorde van de TC Tubantia.

"Zijn naamgenoot Henk werd heel vaak bediend door Joey. Zo wilden we dat Joey naar links moest draaien en dat ie nooit tijd en ruimte had. Dat hadden we vorig seizoen goed voor elkaar, want tegen ons heeft hij nooit zijn beste wedstrijden gespeeld. Wij en zij moeten nu iets anders verzinnen."

Wie de plek van Veerman in gaat nemen is nog niet helemaal duidelijk. sc Heerenveen haalde Anas Tahiri terug naar Nederland. De 26-jarige middenvelder liet zijn contract bij het Roemeense FC Cluj ontbinden waardoor hij transfervrij de overstap kon maken.

In eerste instantie leek hij niet fit genoeg voor de wedstrijd van vanavond. De laatste wedstrijd die hij speelde, dateert van 23 september 2021. Toch denkt de speler zelf dat hij fit genoeg is. "Misschien dat ik voor FC Twente al fit genoeg ben, maar dat moet de trainer beslissen”, zo vertelde hij in gesprek met de Leeuwarder Courant.

Mocht Tahiri niet in actie komen tegen de Tukkers, zal de enclave van trainer Ron Jans hier wellicht niet om rouwen. In de vier wedstrijden die de creatieveling met zijn oud-werkgever RKC afwerkte tegen FC Twente, verloor hij geen enkele keer. Drie keer werd er gewonnen en één keer gelijkgespeeld. In die duels kwam de nieuwe aanwinst van de Friezen ook nog eens twee keer tot scoren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties