FC Twente weet opnieuw niet te winnen tegen laagvlieger

FC Twente heeft vanmiddag in Tilburg met 0-0 gelijkgespeeld tegen Willem II. De eerste helft van de Tukkers was ver onder de maat, de tweede helft iets beter. Maar gezien de hele wedstrijd was een overwinning ook niet verdiend.

Het begin van de wedstrijd had FC Twente de beste mogelijkheden. Een afstandsschot van Mokotjo werd door doelman Lamprou van Willem II uit de kruising getikt. Een minuut later kreeg Celina een goede mogelijkheid, maar zijn schot werd ook gekeerd door de doelman van de Tilburgers. Het waren de enige wapenfeiten van de Tukkers in de eerste helft, waarin Willem II de bovenliggende partij was. De thuisploeg kreeg enkele hele goede kansen, maar mede dankzij doelman Nick Marsman gingen beide ploegen met 0-0 naar de kleedkamers.

[google]Na rust veranderde het spelbeeld. Niet dat Twente groots speelde, maar de ploeg creëerde wel een overwicht en kreeg ook enkele mogelijkheden. Celina en Ünal kregen een beiden een aardige mogelijkheid, net als vleugelspeler Seys. Zijn schot vloog echter net voorbij de tweede paal. Ook FC Twente kwam goed weg toen een uitworp van doelman Marsman voor de voeten van Kali belandde. Zijn schot ging net naast. De Tukkers probeerden het daarna nog met een slotoffensief, maar het mocht niet baten.

Willem II - FC Twente 0-0

Gele kaart: Ojo (Willem II)

Opstelling FC Twente: Marsman; Ter Avest, Bijen, Thesker, Van der Lely; Mokotjo, Klich, Celina (Van der Heyden, 85'); Yeboah (Ede, 65'), Ünal, Seys.