Nederlaag blijkt dure misstap voor FC Twente, concurrenten profiteren flink

FC Twente ging vrijdagavond in Stadion De Vliert met 2-1 onderuit tegen FC Den Bosch. Het was voor de ploeg van trainer Marino Pusic de eerste nederlaag in een uitwedstrijd en de eerste nederlaag mét Matthew Smith. Met de overwinning op FC Twente passeren de Bosschenaren de Tukkers nu op de ranglijst in de Keuken Kampioen Divisie en is het met 28 punten de nieuwe nummer drie. FC Twente blijft op 26 punten steken, maar dat is niet het enige slechte nieuws.

Het overgrote deel van de concurrenten in de Keuken Kampioen Divisie wist haar wedstrijden wel te winnen deze vrijdagavond. Te beginnen met koploper Sparta Rotterdam. De Rotterdammers keken na lechts dertien al tegen een 0-2 achterstand aan tegen Jong FC Utrecht door treffers van Sylla Sow en Nick Venema. De thuisploeg wist dat echter uiterst snel te herstellen.

Ruim twintig minuten later had de ploeg van Henk Fraser de wedstrijd op Het Kasteel alweer gekanteld en had het een 3-2 voorsprong in handen door twee een eigen doelpunt van Jong FC Utrecht en een treffer van Lars Veldwijk.. Na rust was het de spits die zijn derde van de avond maakte en zodoende voor een 4-2 overwinning zorgde.

Achtervolger Go Ahead Eagles beleefde op de eigen Adelaarshorst ook een uiterst lastige avond. Vlak voor rust kwam de ploeg door een treffer van Jeremy Cijntje op een 0-1 achterstand tegen FC Dordrecht en die stand bleef ook lange tijd staan. Totdat Zeeuw Julius Bliek in de 71ste minuut de gelijkmaker maakte tegen zijn oude ploeg. Het leek erop dat 1-1 de eindstand zou worden, maar diep in blessuretijd was het Pieter Langedijk die Go Ahead Eagles aan drie punten hielp door de 2-1 te maken in de 94ste minuut.

Almere City, dat twee weken terug op drie punten achterstand werd gezet door FC Twente, is inmiddels weer op gelijke hoogte met de Tukkers. In het Yanmar Stadion rekende het met 2-1 af het SC Cambuur van voormalig FC Twente-trainer René Hake. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg op 1-0 door een treffer van James Efmorfidis. Nog geen tien minuten later was het Cambuur dat via Nigel Robertha gelijkmaakte, maar in de 58ste minuut maakte Torino Hunte de winnende treffer voor Almere City.

De spanning bovenin de Keuken Kampioen Divisie is om te snijden, aangezien de top nog steeds heel dichtbij elkaar staat. Momenteel is Sparta de koploper met 30 punten uit dertien wedstrijden, gevolgd door Go Ahead Eagles dat met 29 punten op de tweede plaats staat. FC Den Bosch completeert het podium, door de 2-1 overwinning stapt het over FC Twente heen en staat het met 28 punten derde.

FC Twente is de nummer vier van de ranglijst en heeft momenteel 26 punten, dat zijn er evenveel als nummer vijf Almere City. De Tukkers hebben echter een beter doelsaldo (+13 om +9). Na de top vijf valt er een klein gaatje met nummer zes FC Oss, de Ossenaren hebben 24 punten. Roda JC en N.E.C. Nijmegen zijn op een zevende en achtste plaats terug te vinden. Beide ploegen hebben 21 punten, maar Roda JC heeft een iets beter doelsaldo (+1 om -1). De Kerkradenaren wonnen in eigen huis met 3-0 van Helmond Sport, N.E.C. ging op bezoek bij Jong Ajax met liefst 4-0 onderuit.