Nieuws

Castaignos geniet van filosofie Schreuder en Jansen

Castaignos geniet van filosofie Schreuder en Jansen

Als het aan luc Castaignos ligt voetbalt hij het komende seizoen in dezelfde rol die hij de laatste wedstrijden in de competitie vertolkte. Niet vast in de spits maar onderling van positie wisselen met de buitenspelers waardoor de verdediging van de tegenstander minder grip krijgt op de aanvallers van FC Twente. Het liefst onder leiding van Schreuder en Jansen.

"Van mij mogen we in de huidige opzet doorgaan", zegt Castiagnos tegenover kwartaalblad Inside. "Schreuder en Jansen zijn hun filosofie trouw gebleven over hoe we moeten voetballen en zijn daar elke week mee doorgegaan. Dat geeft stabiliteit, maakt het spelen gemakkelijker en ook voor de wisselspelers simpeler om in te vallen. Een systeem spelen is belangrijk. Ze hebben een goede kijk op voetbal en ons uit een dip gehaald".


"Castaignos moest er te snel staan"

Ook Schreuder is positief over de ontwikkeling van Castaignos. "Veel mensen vergeten helaas wel eens dat Luc er veel sneller moest staan dan eigenlijk de bedoeling was. Omdat we te weinig beroep hebben kunnen doen op Dmitri Bulykin konden we hem minder langzaam brengen. Luc is heel goed bezig, zeker ook in dienst van het team. Vooral de laatste weken is hij erg gegroeid".

"Focus blijven houden"

Voor Castaignos is het belangrijk de stijgende lijn vast te houden. Met het nieuwe seizoen in het vooruitzicht is het aan hem om de criticasters te doen verstommen. "Als je in het veld staat, ben je trouwens helemaal gericht op wat je doet. Ik blijf mijn focus houden. Als je weet dat je hard werkt, ook voor het team, wordt dat altijd beloond."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties