Nieuws

Castaignos snoert critici de mond

Castaignos snoert critici de mond

Zijn oud-trainer Mario Been had al aangekondigd, dat Luc Castaignos op zijn sterkst is als de druk groot is. De FC Twente-spits bewees in de topper tegen zijn voormalige werkgever Feyenoord zich inderdaad goed af te kunnen sluiten voor alle invloeden van buitenaf. Met een prima afronding op een lange bal van Roberto Rosales tekende Castaignos voor de belangrijke 2-0 en snoerde hij zijn critici de mond. „Er wordt naar je gekeken en iedereen heeft wat over je te zeggen. Als je dan scoort, valt er wel wat van je schouders.”

Met een bos bloemen voor de titel ‘Man of the Match’ in de hand deed Castaignos in de catacomben van de Grolsch Veste ontspannen lachend zijn verhaal. De net twintig geworden spits had in de aanloop naar de topper heel wat over zich heen gekregen. „Je moet met kritiek om kunnen gaan. Als je jezelf daardoor gek laat maken, raak je geen bal meer.”

De FC Twente-spits was behalve met de drie punten ook erg blij met het vertoonde spel. „We hebben in de eerste helft laten zien, hoe goed we kunnen voetballen en hoe dwingend we kunnen zijn.

Het was weer het voetbal, zoals we dat tegen Hannover 96 speelden.


In de tweede helft was het jammer genoeg als vanouds. We bleven maar hangen en kwamen er niet meer uit. Gelukkig kon Dusan er nog 3-0 van maken.”

Castaignos toonde respect tegenover zijn voormalige werkgever Feyenoord door niet als een dolleman te juichen na zijn goal. „Ik ben Feyenoord heel dankbaar. Die club is verantwoordelijk voor waar ik nu sta”, aldus de spits, die met gebarentaal iets duidelijk probeerde te maken. „Ik maakte een hartje en een L. Dat was een boodschap voor onze goede vriend Leroy, die op de goede weg terug is. En de bloemen? Die zijn voor mijn moeder.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties