Nieuws

De Jong: "McClaren communicatief erg sterk"

De Jong: "McClaren communicatief erg sterk"

Luuk de Jong vindt de aanpak van de bij FC Twente teruggekeerde Steve McClaren prettig. "Het voelt vertrouwd onder hem", aldus de spits, die zaterdag tegen RKC Waalwijk (5-0) twee keer scoorde.

De Jong is één van de spelers die ook de vorige periode van McClaren bij FC Twente nog meemaakte. Toen was hij een onbekend talent dat net was overgekomen van De Graafschap. Inmiddels is hij vaste waarde bij FC Twente en international van Oranje.

"De jongens die hem nog kenden weten precies wat hij verwacht. We spelen nu weer zo als twee jaar geleden. We pakken het gewoon weer op", aldus De Jong tegenover VoetbalPrimeur. "McClaren wil dat we veel balbezit houden en op het juiste moment toeslaan. Het is bij hem belangrijk om geduldig te blijven."

De Jong is lovend over de wijze waarop McClaren de spelers individueel en collectief aanspreekt: "Ik vind hem communicatief erg sterk, dat vond ik ook al. Hij spreekt de spelers persoonlijk aan en motiveert je." Ook De Jong had een persoonlijk gesprek met McClaren. "Hij heeft me geen toezeggingen gedaan. Ik moet gewoon hard mijn best doen om de spits van FC Twente te blijven. Dat is mijn droom."

"Een fout van de keeper"

De Jong scoorde tegen RKC twee keer. De openingstreffer van de spits werd hevig betwist door de Waalwijkers, die vonden dat er een overtreding werd gemaakt op keeper Jeroen Zoet. Volgens de Jong was er niets aan de hand: "Als de keeper slim is stompt hij hem weg. Hij wil hem vangen en valt op de grond. Het gebeurde ook buiten de vijf meter. Een fout van de keeper volgens mij."

"Het is in ieder geval een mooie manier om aan het nieuwe jaar te beginnen. Het geeft het team een goed gevoel door direct na het trainingskamp met 5-0 te winnen", besluit De Jong.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties