Nieuws

Gelegenheidsspits Vuckic: "Heb er al eens gespeeld"

Gelegenheidsspits Vuckic: "Heb er al eens gespeeld"

FC Twente trad, tot verrassing van velen, dinsdagavond aan met Haris Vuckic in de punt van de aanval. Zowel Tom Boere als Jari Oosterwijk waren veroordeeld tot een plekje op de bank. De 26-jarige Sloveense middenvelder deed het niet onverdienstelijk in de spits en was één van de vele uitblinkers in het oefenduel met Schalke 04.

Vuckic diende als aanspeelpunt, hield de bal goed vast en verdeelde vervolgens het spel uitstekend. Zo zette speelde hij meermaals de rappe vleugelaanvallers Rafik Zekhnini en Aitor goed in. "Het was ook niet de eerste keer in mijn loopbaan dat ik in de spits stond", aldus Vuckic in gesprek met Leon ten Voorde van De Twentsche Courant Tubantia. "Ook bij Newcastle United heb ik er al eens gespeeld."

[google][app]

Je zou kunnen zeggen dat Vuckic, die zelf ook twee aardige kansen kreeg, in een soort Tadic-rol speelde. Voormalig FC Twente-trainer Erik ten Hag posteerde de Serviër afgelopen seizoen bij Ajax veelal in de spits. Iets wat ook de Sloveense middenvelder is opgevallen.

"Ik heb vorig seizoen enorm genoten van Tadic bij Ajax als spits", erkent Vuckic, die zich overigens niet op gelijke plaatst met de Serviër. "Zonder dat ik mezelf met hem wil vergelijken lijkt onze manier van spelen wel een beetje op elkaar", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties